Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

La pujada de l’IPC marca un rècord i encareix els lloguers

gen. 5, 2022 | Lloguer, Patrimoni

Els llogaters a qui els toqui la revisió anual del seu contracte d’arrendament al desembre veuran augmentar el lloguer mensual en uns 53 euros de mitjana, segons l’estudi realitzat per idealista, després de la pujada de l’IPC, marcant un rècord del 6 ,7% interanual durant l’últim mes de l’any. El preu mitjà a Barcelona d’un lloguer d’un pis de dues habitacions passa a 800 euros/mes, fet que suposa una pujada del lloguer de més de 643€ l’any.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat la dada avançada del Índex de Preus al Consum (IPC) del desembre, on la inflació ha assolit el seu nivell més alt a gairebé 30 anys a l’octubre, amb un increment del 6,7% interanual, 1,2 punts per sobre de la taxa registrada al novembre.

L’augment de la inflació afecta directament els contractes d’arrendament d’habitatges vinculats a l’IPC. Als llogaters de Barcelona que els toqui la revisió anual al desembre, la pujada de l’IPC suposarà un increment mitjà dels seus lloguers al voltant de 53 euros/mes més durant el proper any.

La pujada més gran de l’IPC en la revisió dels lloguers dels últims 30 anys

Tot i que la pujada de la inflació del 6,7% és igual per a tot el país, l’increment de les rendes del lloguer als contractes renovats al desembre no serà igual per a tots els llogaters, sobretot a les capitals de província.

Barcelona és la tercera província a què més afecta la pujada de l’IPC, amb un increment mensual de 54 euros amb l’actualització de la renda amb la inflació del desembre.

L’increment del preu del lloguer per l’actualització de l’IPC suposa per a molts llogaters un esforç que supera els 643 euros extra l’any.

 

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per veure més contingut del sector.

Publicació realitzada per: Idealista.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...