L’Ajuntament de Barcelona retorna l’impost de plusvàlues a més de 3.000 persones

des. 11, 2019 | Últimes entrades

L’Ajuntament de Barcelona ha retornat ja l’impost de plusvàlues a un total de 3.186 persones que van reclamar la devolució de la taxa arran de la sentència del Tribunal Constitucional del 2017 que avalava no pagar la plusvàlua municipal si no hi havia guany en les transmissions del terreny. S’han desemborsat ja 8,5 milions d’euros en concepte de devolucions i hi ha pendents altres 9,7 milions.

L’ajuntament haurà rebut unes 6.630 reclamacions de propietaris que han sol·licitat aquesta devolució de l’impost estatal sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (la plusvàlua) pagat al consistori per la venda d’un immoble o d’un terreny que, en realitat, no havia vist incrementat el seu valor amb el pas del temps.

De totes les reclamacions, s’han tramitat més de 5.000, de les quals s’han estimat 3.186 i desestimat 2.056. Aquestes últimes s’han descartat, majoritàriament, per no encaixar amb l’objecte de la reclamació.

Cal destacar que l’ajuntament de Barcelona és “dels primers” ajuntaments que està “actuant en conseqüència” i ha començat a retornar els diners que van pagar, de manera incorrecta segons la sentència, els contribuents.

El valor total de les reclamacions ascendeix a 13,5 milions d’euros, als quals cal sumar altres 4,6 milions que l’ajuntament ha de retornar arran d’un centenar de sentències desfavorables al consistori. En total, l’import de les devolucions efectuades en el que va de 2019 ascendeix a més de 18 milions d’euros, dels quals ja s’han pagat 8,5 i queden per tramitar 9,7 milions. Es calcula que el cost màxim de les devolucions podria arribar als 20 milions atès que es continuen rebent reclamacions i sol·licituds.

Si vol més informació o si té dubtes sobre el seu cas particular, posi’s en contacte amb nosaltres!

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...