Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Les compravendes de vivenda continuen batent rècord amb el millor mes de juny des del 2007

ag. 18, 2022 | Inmobiliaria, Inmobiliaria, Patrimoni, Patrimoni, Últimes entrades

Les dades de compravendes d’aquest any baten rècords mes a mes en presentar xifres que no es veien des de l’any 2007. A nivell mensual es registra un descens del -3,4%, un retrocés que ja s’esperava a causa de l’anunci de la pujada de tipus i l’arribada de l’època estival, que també fa que el ritme de compravendes baixi. Després de 16 mesos consecutius de forts increments en el nombre de compravendes, el sector immobiliari pot constatar que segueix conduint i donant resposta a aquest gran interès per comprar vivenda que es va iniciar el passat exercici. La compravenda de vivendes continua molt sòlida i lidera el restabliment del sector”, comenta María Matos, directora d’Estudis de Fotocasa.

Al juny es van tancar 58.010 operacions, una xifra que indica que el mercat continua molt fort i actiu el primer semestre de l’any. De fet, aquest és el cinquè mes d’aquest any que se supera la barrera de les 50.000 operacions. Només al mes d’abril no es va arribar a aquesta xifra, segurament perquè va coincidir amb la Setmana Santa. Aquest any 2022 està sent molt més intens i amb millors dades que l’any passat, que recordem que es va tancar amb més de 565.000 compravendes i va ser el millor any dels darrers 13 anys. De fet, els sis primers mesos del 2021 es van tancar 268.000 compravendes i el 2022 portem més de 330.000 compravendes tancades, cosa que representa un 23% més d’operacions tancades que l’any passat.

Si aquest intens ritme de compravendes continués així durant l’any podríem tancar molt per sobre de les 600.000 compravendes i que fos el millor any des del 2007. Tot i això, la pujada recent dels tipus d’interès per part del Banc Central Europeu (BCE) i el consegüent enduriment de les condicions hipotecàries per part de les entitats bancàries farà que el segon semestre de l’any no presenti una activitat tan elevada i segurament deixarem de veure xifres històriques, com sí que hem anat veient durant els sis primers mesos d’any”, recorda María Matos. “A més, també cal tenir en compte que la inflació desbocada que estem vivint a poc a poc començarà a fer efecte a la butxaca de les llars espanyoles i la capacitat d’estalvi es veurà minvada per els grans increments no només de l’energia i els carburants, sinó també de la cistella de la compra.

La demanda de compra mostra un auge sense precedents des de fa un any i mig. De fet, el mercat s’ha transformat del tot. La demanda de lloguer i la de compra s’han intercanviat les posicions fent un gir de 180 graus. La compra de vivenda se situa en màxims històrics amb un 50% de la demanda, en detriment del lloguer que representa el 38% de qui cerca llogar. L’interès per comprar habitatge es troba en màxims històrics i la demanda per adquirir un immoble s’ha incrementat 11 punts percentuals en dos anys. “No havíem tingut mai tants ciutadans interactuant al nostre portal amb la intenció de canviar de casa, tan interessats a buscar-ne una de nova i volent millorar les seves condicions de vida a través de l’habitatge”, remarca María Matos.

compravendes

Assessorament d’una operació de compravenda a Grup Solfinc

Les compravendes d’obra nova continuen creixent respecte del 2021

Els habitatges d’obra nova continuen creixent, encara que al juny ja no creix amb tanta força com ho ha fet mesos anteriors. En concret, el juny del 2022 es van fer 9.822 operacions de compravenda d’habitatge nou, que suposa un increment interanual del 7,1% però una reculada mensual del -4,3%.

L’habitatge d’obra nova continua despertant un gran interès entre els ciutadans i està vivint un gran auge gràcies a la gran demanda d’habitatge nou des de l’esclat de la pandèmia. Molts espanyols estan optant per promocions d’habitatge a estrenar per diverses raons: una és perquè solen tenir espais comuns com jardins o piscines i en la majoria dels casos tenen terrassa, característiques que s’han tornat imprescindibles per als ciutadans que busquen habitatge després del confinament. No obstant això, ens podem trobar amb una greu problemàtica de pujada de preus, si la demanda continua tan latent. No només per la inflació desbocada, que afecta el cost dels materials, la producció i la logística, que ha ocasionat l’alentiment i la paralització d’algunes promocions, sinó la demanda de compra tan forta i solvent davant els nivells productius tan escassos de l’habitatge a estrenar, explica Maria Matos.

A més, també està sent un mercat que atrau inversors com un mercat refugi, en què l’actiu immobiliari sempre tendeix a revaloritzar-se. A partir del segon semestre de l’any veurem com aquest bon ritme de creixement en les transaccions tendeix a la baixa i l’activitat començarà a ser més moderat. És possible que les bones dades del primer semestre d’aquest any no es repetiran amb la mateixa intensitat en aquesta segona meitat de l’any.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...