Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

LLEI DE CONTROL DEL PREU DEL LLOGUER

set. 14, 2020 | Inmobiliaria

El Parlament català ha aprovat aquesta tarda la llei que limita el preu dels lloguers a 60 municipis catalans de més població. La llei limita el preu dels lloguers d’aquells habitatges que estiguin dins d’una àrea declarada com a “mercat d’habitatge tens”.

En què consisteix aquesta llei?

La llei preveu que, en cas de renovació del lloguer, la renda no estigui per sobre del límit màxim que fixi la Generalitat per a cada zona. De la mateixa manera, en cas d’obres de millora a l’immoble, el lloguer no podrà pujar més d’un 20% sobre la renda actual. Això sí, queden exclosos els anomenats “arrendataris vulnerables”, definits com aquells nuclis familiars que ingressin menys de 2.000 euros al mes. No s’aplica tampoc en cas d’habitatge nou.

Tothom en contra?

Amb l’oposició del sector immobiliari, que considera que la mesura desincentivarà el lloguer enfront de la venda, la principal incògnita és conèixer si el text tindrà recorregut. El Consell de Garanties Estatutàries va considerar que gairebé una dotzena d’articles vulneraven l’Estatut o la Constitució. El Govern podria presentar recurs davant del TC, el que comportaria la suspensió cautelar. El president del PP català, Alejandro Fernández, ja ha anunciat que el seu partit recorrerà la norma al TC, el que no suspendria la llei fins que el tribunal resolgués.

La patronal Foment de Treball, portals com Idealista i la resta de sector denunciar que el text genera inseguretat jurídica i acabarà per desincentivar el lloguer. El sector considera que el sector públic trasllada al privat seva responsabilitat en la manca d’oferta d’habitatge de protecció oficial.

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...