Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

El risc que té posar un pis en lloguer de temporada

des. 5, 2023 | Lloguer, Patrimoni

A Espanya, l’oferta de lloguer de temporada ha experimentat un creixement notable els últims mesos, coincidint amb l’entrada en vigor de la Llei d’Habitatge. Aquesta alternativa a l’arrendament tradicional ha representat el 10% de totes les cases al mercat el tercer trimestre, amb un augment del 39% entre juliol i setembre. Tot i això, aquest auge ha portat a una disminució del 12% en l’oferta de lloguer a llarg termini.

Què és un lloguer de temporada?

Hi ha diversos tipus de lloguers, però els més importants són el lloguer d’habitatge habitual, el lloguer de temporada i el lloguer turístic.

La clau d’un arrendament de temporada és que l’habitatge no es destina a habitatge habitual i permanent de l’arrendatari. El lloguer es fa per cobrir la necessitat d’habitatge per un temps concret (temporada de vacances, de treball, docent, temporada d’esquí, etc.).

Habitualment, s’entén que el contracte de lloguer de temporada sol tenir una durada d’entre 32 dies i 11 mesos, però no és exacte, ja que la llei no especifica una data límit.

Avantatges i riscos dels lloguers de temporada

A diferència del lloguer d’habitatge habitual, que implica contractes a llarg termini i estableix la residència principal de l’inquilí, el lloguer de temporada es caracteritza per la temporalitat i flexibilitat en la durada del contracte.

En aquest tipus d’arrendament, els propietaris tenen la llibertat de fixar les rendes de manera més flexible, no hi ha pròrrogues obligatòries i la possessió de l’habitatge es pot recuperar més ràpidament.

És crucial destacar que, per mantenir la categoria de lloguer de temporada, els llogaters han de demostrar que tenen una residència habitual en un altre lloc i que la temporalitat de l’estada està justificada per motius específics, com ara feina, estudis o vacances.

La temporalitat d’un lloguer de temporada no s’hauria de basar únicament en la durada del contracte. Si els llogaters demostren que no tenen una altra residència habitual, l’arrendament de temporada es pot transformar en un de tradicional. Aquest canvi pot tenir conseqüències greus per als propietaris, ja que els llogaters podrien prorrogar el contracte fins a cinc o fins i tot set anys sense possibilitat d’actualitzar les rendes.

Consell per als propietaris

Si t’has plantejat posar el teu pis de lloguer de temporada, és crucial verificar les justificacions presentades pels llogaters per demostrar la temporalitat de la seva residència. Si no vols tenir preocupacions llogant el teu pis, posa’t en contacte amb el nostre departament de gestió de lloguers i farem totes les gestions oportunes per llogar el teu pis al millor llogater i brindar-te comoditat i tranquil·litat.

En conclusió, el desafiament rau a equilibrar la regulació per fomentar l’oferta i estabilitzar el mercat del lloguer a Espanya, permetent als propietaris explorar diverses opcions sense comprometre l’estabilitat del mercat.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

Subscriu-te a la nostra Newsletter per estar al dia sobre les notícies del sector immobiliari.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...