Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

La renovació del lloguer continua limitada al 2%, mentre que l’IPC es modera al 7,3% a l’octubre

nov. 16, 2022 | Lloguer, Lloguer, Patrimoni, Patrimoni

Es compleixen vuit mesos de l’aplicació del decret del Govern en resposta a les conseqüències econòmiques de la guerra d’Ucraïna, renovat al juny, amb mesures com els descomptes en transports urbans (en marxa des del setembre), la rebaixa als automòbils en proveir combustible o el límit a l’IPC del lloguer.

El termini del límit del 2% per a la pujada de les rendes als contractes de lloguer d’habitatges de llarga estada que els toqui la renovació anual vinculada a l’Índex de Preus al Consum (IPC) conclou el proper 31 de desembre, però el Govern encara no ha decidit si renovarà aquest control als preus dels arrendaments.

Amb l’actual límit a l’IPC del lloguer del 2% vinculat a  l’Índex de Garantia de Competitivitat (IGC), la renovació de l’arrendament d’un habitatge tipus pis de dues habitacions passarà a tenir una recta actualitat d’uns 714 euros al mes a nivell nacional, només 14 euros més cada mes (de mitjana), cosa que equival a una pujada de 168 euros a l’any segons un estudi d’Idealista. Tot i el mateix tipus d’increment, la renda actualitzada no és igual a tot Espanya.

A la ciutat de Barcelona es registren els increments més grans, ja que el preu dels contractes d’arrendament a final del 2021 estava entre els més alts d’Espanya. Els lloguers mitjans pujaran més de 240 euros a l’any, passant a tenir rendes mensuals al voltant dels 1.050 euros/mes.

UNA RENOVACIÓ DE RENDES VINCULADA A IPC HAURIA SUPOSAT UN INCREMENT DE 650 EUROS MÉS A L’ANY

Després de conèixer-se la dada definitiva d’evolució de l’Índex de Preus al Consum (IPC) a l’octubre, que confirma la seva taxa al 7,3%, es pot calcular com hagués afectat la renovació dels contractes de lloguer referenciats a aquest índex sense el límit de pujada del lloguer. Tot i que la inflació ha moderat el seu creixement en comparació dels mesos anteriors (setembre va tancar al 8,9% i al juliol va tocar sostre al 10,8%), una renovació de rendes a aquest tipus hauria suposat un increment mitjà de 650 euros anuals.

Amb la limitació actual del 2%, el lloguer mitjà establert a 1051€ ha rebut una pujada anual de 247€ però si s’hagués aplicat l’IPC d’octubre, amb el 7,3%, s’haurien experimentat increments anuals que superarien els 900 euros a l’any, i deixarien unes rendes mensuals actualitzades als 1.105 euros/mes aproximadament, més de 650 euros a l’any de diferència amb l’actual límit del 2%.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

 

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...