Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Megatutorial idealista. Com trobar el pis perfecte el més barat possible

nov. 4, 2021 | Últimes entrades

Portem anys treballant amb la plataforma idealista i per fi tenim la clau per trobar el pis perfecte, és a dir, el pis que compleixi totes les condicions que necessites (com més, millor) i el més barat possible.

Després de fer servir idealista durant anys per publicar pisos, veure els pisos de compra-venda i lloguer per la zona i haver fet servir tots els filtres haguts i per haver, hem descobert algunes funcionalitats molt útils que han anat incorporant i trucs que un pot passar per alt i són realment útils per trobar el millor pis de segona mà.

És per això que aquí et direm tot el que cal saber per trobar el pis perfecte per a tu, amb el preu més barat i que compleixi tots els requisits que necessites per entrar a viure.

No es tracta de tenir sort i esperar que aparegui el pis perfecte, amb tot el que volem i a un preu increïble, sinó d’anar experimentant, creant alertes amb els requisits principals i, per descomptat, amb la zona concreta que vols viure, cosa que fa que els preus variïn molt.

Ja us avancem que, la clau per trobar el pis perfecte i molt barat consisteix a ser flexible amb la zona i no precipitar-se en l’elecció. Si tens uns requisits molt concrets, la cosa es complica.

Per contra, si et dóna igual desplaçar-te dins d’uns límits o tens certa flexibilitat a l’hora d’escollir certes característiques com l’ascensor o el nombre d’habitacions, les possibilitats de trobar el pis de segona mà perfecte creixen una barbaritat.

Vols descobrir com? A continuació t’ho explicarem pas a pas amb tot luxe de detalls.

Què és idealista?

Donem per fet que tothom que vol buscar un pis per comprar o llogar a qualsevol part d’Espanya, la primera web en la qual pensa és en idealista. Portem treballant amb aquesta plataforma des de fa anys, tot i que a mesura que passa el temps es fa cada vegada més coneguda.

Tot i així, sempre hi ha algú que no és afí a les tecnologies o no coneix les plataformes més conegudes.

Idealista és una plataforma en la qual propietaris o agències immobiliàries poden publicar les seves immobles, ja siguin de lloguer o venda, per permetre que les persones interessades es posin en contacte amb l’anunciant i així poder agendar una visita.

Porten més de 20 anys treballant i tenen presència a Espanya, Itàlia i Portugal.

Ha estat pionera a Espanya en webs de mercat immobiliari, el qual es resistia a l’evolució. Gràcies a això, ja no cal recórrer els carrers per trobar un pis.

Veure cases i pisos a idealista és 100% gratis, no et costarà res. A més, no veuràs gairebé anuncis al web o en l’aplicació, excepte els dels propis pisos.

D’altra banda, idealista té un cost per al propietari o la immobiliària que publica els pisos. Disposa de 2 anuncis gratis i a partir d’el tercer, hauràs de pagar una petita quantitat si es compara amb la resta de plataformes del mateix nivell.

Si per si tot això fos poc, tenen funcionalitats que faran que no se’t passi per alt el pis perfecte!! Són les següents:

  • Un sistema d’alerta de preus, zona i característiques del pis que t’envia una notificació cada vegada que apareix un pis amb les característiques que has marcat.
  • Et permet guardar les cerques que realitzes, per reprendre la recerca sense esforç, just per on t’havies quedat.
  • Acabes de veure un pis que t’agrada i el vols guardar? Doncs que sàpigues que pots posar-ho en favorits i ho tindràs tot bé arxivat en el teu perfil.
  • No t’agrada el pis? Pots descartar-lo des del propi llistat sense entrar a l’immoble i ja no t’apareixerà mai més (tret que vulguis recuperar-lo).
  • Més i més formes de veure el pis. Han implementat el sistema de fotos, vídeos, tours virtuals, Home Staging i milers de característiques més que faran la cerca de pis més fàcil.

Per què idealista i no un altre cercador?

El que té idealista respecte a la resta de cercadors és la seva transparència, oferint sempre tota la informació necessària de manera clara i simple i oferint al client les eines de gestió necessàries. Una cosa important a destacar és que va ser el primer cercador immobiliari i des de llavors no ha deixat de créixer, malgrat que cada cop té més competència.

El principal avantatge d’idealista és el seu catàleg de pisos, sobretot de segona mà (és a dir, els que no són d’obra nova), atès que és el més gran i cada dia se’n publiquen més, però aquesta gran varietat de immobles en venda i de lloguer no és només una de les coses que li fan ser el millor portal. Podem destacar el cercador incorporat a la web, el qual és molt senzill d’usar i permet filtrar en aspectes molt concrets, permetent trobar el pis ideal per a nosaltres, fins i tot a un preu molt barat…

I si encara no hi ha cap pis amb aquestes característiques, és tan fàcil com crear l’alerta i rebre un missatge quan publiquin un immoble similar atès que una de les opcions més útils d’Idealista és la possibilitat de guardar cerques i utilitzar-les per strong>rebre avisos per email o per notificació push en cas que tinguis l’app instal·lada al teu mòbil. Gràcies a això pots assabentar-te pràcticament al moment quan publiquen un nou anunci que respongui al que estàs buscant i ser dels primers a contactar amb el propietari o l’agència que en gestiona el lloguer.

A més, també permet veure els pisos en mode llistat o al mapa, facilitant conèixer la ubicació dels pisos (encara que no sempre és exacta, ja que moltes vegades els propietaris no volen indicar-la per problema d’okupes). Dins de la fitxa de cada habitatge, Idealista permet veure la descripció i les fotos que el propietari o l’agència hagi publicat, traduir-lo a diversos idiomes (amb el motor de traducció automàtica de Google), marcar-lo com a favorit i contactar amb el propietari.< /p>

Les coses dolentes?

L’única pega que li puc posar és que de vegades els pisos amb bones característiques (com ara tenir balcó o terrassa) ia bon preu desapareixen ràpidament perquè es lloguen, llavors has d’estar molt atent a la recerca de pis.< /p>

Però això és una cosa que passa a totes les plataformes… Almenys Idealista ha solucionat això amb el seu sistema d’alertes i notificacions.

En general és difícil treure el pitjor d’aquest cercador perquè és molt complet ia més a més van traient millores constantment.

Alternatives a idealista

Com a immobiliària i experts en la compravenda i lloguer d’immobles, sempre utilitzem aquest portal com a primera opció, tant per analitzar els immobles similars a la zona com per prioritzar a l’hora de publicar.

Hem de dir que més del 65% dels contactes per llogar o comprar pis ens arriben per idealista. Això vol dir que publicar un pis en idealista surt més rendible que a la resta de plataformes, ja que hi ha més demanda, per tant, també més oferta.

Tot i així, les agències immobiliàries solen publicar a totes les plataformes. Aquí en tens alguna:

Por otro lado, también puedes ver webs que se dedican a alquilar habitaciones. Una muy buena en ello es Piso Compartido.

Megatutorial idealista: cómo encontrar el piso perfecto lo más barato posible paso a paso

Como te he comentado anteriormente, la flexibilidad a la hora de los requisitos que debe cumplir el piso es la clave para encontrar el piso perfecto. Cuantos más requisitos nos pongamos y más inflexibles seamos, más difícil será encontrar algo que cumpla todo lo esperado y tendrás menos posibilidades de encontrar un buen precio. Para que entiendas todo el manual a la perfección y sea lo más didáctico posible, voy a redactarlo paso a paso y con un ejemplo concreto.

Prendrem d’exemple la recerca d’un pis de lloguer de mida mitjana a una ciutat.

1. Busca el pis a la zona exacta i amb totes les característiques

Això ens servirà de comparativa, per saber (més o menys) quant ens hem estalviat amb la nostra cerca com a experts a la plataforma.

Posem que volem buscar un pis de lloguer a Barcelona a la zona de Sarrià-Sant Gervasi (mitjana-alta), que tingui terrassa, 4 habitacions, com a mínim 80m² i que l’estat del pis sigui semi-nou o recent reformat .

La nostra expectativa és que el preu sigui inferior a 800€, cosa que aparentment és impossible de trobar, però per al filtre, fem la cerca sense posar preu màxim.

Cercador pis barat - Idealista
Tutorial idealista / Cercador pis barat pas 1.A

Complint els requisits de la zona, habitacions, metres quadrats i terrassa, el més barat que tenim és per 1100€/mes i amb un estat poc decent i la majoria sense ascensor. A més, ni tan sols disposen de terrassa, sinó que són patis interiors o balcons on amb prou feines hi cap una cadira.

2. Canvia la ubicació per zones del voltant

En comptes de buscar només a Sarrià-Sant Gervasi, buscarem als barris dels voltants, que continuen sent bones zones residencials per viure. Per seleccionar millor la zona on desitgem viure, dóna-li a “Dibuixar la teva pròpia zona”.

Zona de cerca - Idealista
Tutorial idealista / Dibuixar la teva zona pas 2.A

Una vegada tenim pensat quina zona volem buscar, la dibuixem de forma molt senzilla i donem a veure els 2300 habitatges.

Dibuixar zona - Idealista
Tutorial idealista / Dibuixar la teva zona pas 2.B

Ara hi ha molts més pisos i per tant, millors opcions. Apliquem els mateixos filtres que hem aplicat anteriorment. Podem veure que fent aquest petit canvi ja ens estem estalviant 200€/mes i no només això, sinó que comencen a aparèixer pisos moblats i en bon estat amb preus baixos. /p>

Cercador pis Idealista
Tutorial idealista / Cercador pis pas 3.A

3. Canvia la ubicació a tota la ciutat

Si no t’és tan important viure en una zona alta i el que t’importa és ser a la ciutat de Barcelona, ​​que té un bon estil de vida i estar còmode en un bon pis barat, ampliem el rang de cerca a tota la ciutat de Barcelona i apliquem els mateixos filtres. Fent això baixem 100€ més i tenim pisos amb terrasses o balcons més grans i fins i tot amb ascensor.

Cercador pis llogar - Idealista
Tutorial idealista / Cercador pis pas 3.B

4. Localitza els teus requisits principals

Quan busquem pis, es vénen a la nostra ment mil coses que volem tenir a la nostra nova llar. Tants que ens és impossible trobar alguna cosa que ho compleixi tot. És per això que cal diferenciar entre els requisits vitals i els capricis. De fet, moltes vegades menys és més.

La mida d’un pis no es mesura en habitacions sinó en metres quadrats. Això és molt obvi i important i que poca gent té en compte. Quan filtres per habitacions en idealista, moltes vegades estàs deixant de banda pisos que poden ser molt grans i a bon preu, però que no compleixen aquest requisit. Què prefereixes, un pis de 80m² amb 4 habitacions o un de 3 amb 100m²?

Prendre aquesta consideració, canvia el filtre a 3 habitacions.

Cercador Idealista
Tutorial idealista / Cercador pis pas 3.C

Et voilà! Hem aconseguit baixar el preu inicial en idealista de 1100€ a 750€. Ni més ni menys que 350€/mes més barat. Tenint en compte que el contracte d’un pis és de 5 anys, durant aquest període de temps t’estàs estalviant la barbaritat de 21.000€.

A més, baixar tant el preu del pis et permet tenir un ventall més gran de possibilitats i, per tant, tens més capacitat per escollir dins de tots els immobles que apareixen en idealista. Això vol dir que pots començar a tenir en compte altres aspectes importants per a tu (ascensor, moblat, estat del pis, altura, nombre de banys i un llarg etc.).

Em decideixo a entrar al 3er pis que surt a la llista, el qual aparentment té bona pinta. Després d’inspeccionar-ho, podem veure que està moblat, equipat, té ascensor, terrassa, 3 habitacions, 90m2, lluminós, bona zona…

idealista-7
Tutorial idealista / Modificant requisits pas 4.A

Malgrat no tenir les 4 habitacions ni la zona que inicialment volíem (ja que era irrealista), hem trobant el pis perfecte per a nosaltres, el més barat possible, en una bona zona i amb un bona mida. L’habitació a faltar es pot compensar reestructurant les nostres necessitats, atès que el pis té els mateixos m2 que el pis que hem comparat inicialment per 1100€.

5. Dóna-li “Like” als pisos que t’agradin

Per poder trobar el pis perfecte, hem de comparar entre els milers i milers de pisos que ens apareixerà al llistat.

Per això, una cosa que resulta molt útil és, després d’usar alguns filtres, fer servir el mode “llista” d’idealista i fer una vista d’ocell als pisos, és a dir, localitzar quins pisos ens encaixen i desar-los fent clic al cor de Guardar.

Guardar pis a Idealista
Tutorial idealista / Guardant pisos pas 5.A

La primera vegada que us donem a guardar, si no estem amb un compte ja creat, ens apareixerà el pop-up per registrar el nostre e-mail i poder rebre tota la informació actualitzada sobre l’immoble.

Guardar favorit Idealista
Tutorial idealista / Desant pisos pas 5.B

Amb això aconseguim tenir un llistat dels pisos que ens interessa i així poder escollir només entre els millors immobles. Per accedir al llistat, cal fer clic a la capçalera de la pàgina d’idealista, on posa “Els teus favorits”.

Veure favorits Idealista
Tutorial idealista / Els teus preferits pas 6.A

6. Massa bonic per ser real?

Ha arribat el moment de la veritat! Ja tens una llista dels millors pisos que pots trobar amb les característiques que necessites. Però… Compte! Abans de llançar-te a l’aventura de les visites, assegureu-vos que els pisos que esteu veient en idealista són el que realment venen.

Si alguna vegada veus anunciat un pis amb unes característiques increïbles ia un preu que no li correspon, compte, aquí hi ha gat tancat… És possible que un pis estigui més barat per com es mou el mercat i altres factors, però mai no estarà a menys de la meitat del preu real.

De vegades es tracta de persones que intenten fer frau. Et diuen que viuen fora del país, que es fa tot al moment i que per al lliurament de claus necessiten que els enviïs una certa quantitat de diners mitjançant transferència bancària. Mai no facis una transferència abans de veure el pis. D’altra banda, quan toqueu reservar-lo pagant una quantitat (és una pràctica molt habitual a les immobiliàries), assegura’t de tenir per escrit un comprovant conforme estàs realitzant el pagament (prou amb un e-mail o un document realitzat per la immobiliària). Això no sol passar amb la venda d’immobles.

Altres vegades es tracta d’una cosa més senzilla, posar a la venda o lloguer un pis que té característiques negatives i només ensenyar les positives. Malauradament és una pràctica habitual que són presents a molts pisos. Fer fotos espectaculars molt diferents de la realitat, fer servir Photoshop a la foto per ocultar desperfectes o simplement deixant de mostrar a les fotos certes zones de la casa que no convé.

Un pis que es mostra amb els seus desperfectes no té res a amagar. Fins i tot els pisos d’obra nova tenen alguna característica negativa, és normal ja que si un pis ho té tot a la perfecció, el que no té bo és el preu.

Per evitar perdre el temps, fixeu-vos en els petits detalls abans d’anar a la visita.

Si ens fixem bé les fotos, moltes vegades veurem la realitat del pis. Brutícia, sòcols trencats, parts del terra en mal estat… Coses que a simple vista no es veuen.

Una cosa que ens ajuda molt a veure la realitat de l’immoble són els vídeos, tours 360º i plànols. No sempre s’adjunten però quan hi són, són una benedicció. El podem trobar indicat a baix a l’esquerra de la foto en miniatura.

idealista-11
Tutorial idealista / Fixar-se en els detalls pas 7.A

En idealista, si fem clic al pis per entrar a les característiques, els botons per obrir el vídeo o el plànol estan entre la foto i el títol, de forma visual.

idealista-12
Tutorial idealista / Fixar-se en els detalls pas 7.B

El meu favorit és el vídeo en 1 sola presa (sense talls). A diferència del pla, que només permet saber la distribució del pis, el vídeo permet identificar qualsevol desperfecte, la distribució, la il·luminació del pis, la mida real de cada sala i molts més detalls. Podem anar-ho pausant i veient-ho tot amb calma i tranquil·litat. Així quan anem a la visita, només hem de comprovar la zona, la porteria i poca cosa més.

Però compte, el pla és una cosa que també ens serveix molt, sobretot en pisos sense moblar. Les mides són vitals quan tenim mobles grans i tenim veure si encaixen o no al pis que ens encanta. És una cosa que es té poc en compte però quan arriba l’hora de la veritat, pot donar problemes.

7. Arriba el moment de concertar visita.

Ja tens un llistat dels pisos que t’interessen. Toca trucar a les propietats o immobiliàries per concertar una visita.

Idealista ofereix dues opcions per posar-se en contacte amb el propietari o amb l’agència immobiliària, mitjançant xat o trucant.

idealista-13
Tutorial idealista / Contacte pas 8.A

Tenir un horari complicat o poca disponibilitat farà que tinguis menys possibilitats per llogar o comprar el pis. Pot fer que et donin visita per a uns quants dies si el pis té molta gent interessada. Això redueix les possibilitats daconseguir el pis que és una ganga ja que segurament hi hagi algú que estigui molt avançat en el procés. Fins i tot pot ser que et cancel·lin la visita perquè ja està reservat.

Alguna cosa que és molt obvia però que se’t pot passar per alt quan fas moltes visites és apuntar les visites que tens concertades ja que se’t pot oblidar.

Si finalment no assistiràs a una visita, contacta amb la immobiliària o amb el propietari per anul·lar-la. A ningú no li agrada que li facin perdre el temps i estar esperant per res.

Truc núm.1. No contacteu amb xat idealista

Si acabes de trobar un pis que compleix tots els teus requisits (o la majoria d’ells) ia sobre està força més barat que pisos similars, ni se t’acudeixi contactar mitjançant aquest xat d’idealista:< /p>

idealista-14
Tutorial idealista / Truc 1: Xat

Quan un immoble té molt d’èxit se sol rebre moltes trucades i missatges, arribant fins i tot a col·lapsar les línies. Si alguna cosa és segura és que aquest pis es reservarà el primer dia de visites. En aquest punt, contactar mitjançant missatge et posarà l’últim a la cua ja que les trucades tenen prioritat en una immobiliària i quan un pis està molt demanat, amb prou feines fa temps de respondre els missatges abans d’ocupar l’agenda.

A més, quan se sol·licita una cita cal tenir en compte la teva disponibilitat i la del comercial. Posar-se d’acord amb l’hora és molt més difícil mitjançant missatge, cosa que fa que entorpisca les coses.

Truc nº2. Estalvia’t els honoraris de la immobiliària

La majoria de pisos anunciats en idealista estan gestionats per immobiliàries, encarregades de la gestió de la documentació necessària per llogar o vendre el pis, de la selecció del client perfecte, publicació a les plataformes i milers de gestions que han de fer.

Tota aquesta feina té un cost, els honoraris d’agència. Al lloguer varia segons l’agència immobiliària i pot anar des d’una mensualitat fins al 15% de l’anualitat (IVA a part), a més també poden incloure despeses de contracte. A la venda els honoraris són del 3% al 5% normalment.

Però hi ha alguna cosa que has de saber… La Llei d’arrendaments urbans obliga les empreses que tinguin propietats de lloguer a cobrir amb les despeses de l’agència. Aleshores, no pagaràs honoraris si el propietari del pis és una empresa. Això només passa en el lloguer de pisos.

idealista-15
Tutorial idealista / Truc 2: Honoraris d’Agència

Truc nº3. No et passis de llest

Si t’agrada un pis d’idealista i creus que tens un do negociador, mai ho posis en pràctica si llogaràs un pis. Actualment el mercat del lloguer està equilibrat, la qual cosa significa que si hi ha un pis disponible, hi ha algú interessat.

Si fas una oferta per al pis i rebaixes el preu, estaràs baixant posicions respecte a la resta d’interessats, ja que òbviament el propietari voldrà cobrar el màxim possible pel pis.

D’altra banda, com més exigències posis, més difícil t’ho estàs posant per llogar el pis. Hi ha gent que demana una rebaixa en el lloguer de 100€, un mes de carència (és a dir, no pagar 1 mes sencer), que el propietari instal·li aire condicionat i mil coses més i quan la propietat escull un altre perfil que no exigeix ​​tant , a sobre se sorprenen.

Cal tenir en compte que la majoria de cases i pisos en idealista de lloguer o venda estan gestionats per immobiliàries o propietaris que els ho gestionen tot ells mateixos i per tant, que saben del tema. Així que si exigeixes una mica més del compte i el pis està molt demanat… atempti a les conseqüències.

Truc nº4. Demana visita com més aviat millor

Un pis molt barat comparat amb immobles similars tindrà moltes visites, així que no has de perdre el temps i truca com més aviat millor.

No només això, sinó que has d’assegurar-te a tenir la visita com més aviat millor. Si pot ser el mateix dia que truquis, millor.

Truc núm.5. La presentació, un factor molt important

L’inquilí perfecte no només ha de tenir una bona solvència econòmica, sinó que ha de tenir un bon perfil personal. Això vol dir que ha de transmetre seguretat i confiança.

La solvència econòmica ja no té tant de valor com abans. Ara, a causa del cóvid-19, qualsevol persona pot tenir un bon lloc amb antiguitat i l’endemà estar sense feina. Tot i això, un bon inquilí no donarà problemes al pis i el mantindrà com si fos seu (o aquesta és la idea).

És per això que a Grup Solfinc recomanem que aquelles persones interessades en un pis, ens aportin una carta de presentació on ens expliquin una mica sobre ells mateixos. Qui són, de què treballen, per què busquen pis… És el moment en què cal vendre’s per transmetre aquesta confiança que requereix el propietari.

Truc nº6. Desa la teva cerca

Sempre que fem una cerca en idealista amb els paràmetres desitjats, al menú de l’esquerra apareix un botó amb l’opció “Guardar cerca.

idealista-16
Tutorial idealista / Truc 6: Desa cerca

En desar la cerca, cada vegada que es publiqui en idealista un pis de lloguer o venda, rebràs una alerta del pis amb les característiques desitjades.

Per no rebre gaires pisos, t’aconsello que guardis una cerca molt específica que t’asseguri que l’immoble és gairebé únic. En aquest cas, l’únic que ens faltaria per fer una cerca així seria concretar un preu màxim barat. Amb això, reduïm molt els pisos amb aquestes característiques.

Vols saber quant val el metre quadrat en venda i no entens gaire d’idealista ?

En el seu afany per facilitar-nos la vida, idealista ens ofereix moltes eines. Una molt útil serveix per veure el preu que té el metre quadrat en venda, per zones.

Ens ofereix el resultat des dels darrers 5 anys i ens especifica les variacions del m² i el màxim històric.

Idealista - preu metre quadrat venda
Tutorial idealista / Quan val el m² en venda

A més, podeu veure el metre quadrat d’una zona molt concreta. Això us donarà una idea molt aproximada del preu de venda que ha de tenir el vostre pis, a termes genèrics (cada pis és un món).

T’interessa més saber quant val el metre quadrat de lloguer?

Per al lloguer, idealista també ens ofereix la eina que calcula el metre quadrat. En aquest cas, per provar-la he posat una zona més concreta (Barcelona ciutat) per mostrar tot allò que ofereix.

Idealista - preu metre quadrat venda
Tutorial idealista / Quant val el m2 de lloguer

Ets un mandrós? Et busco un pis barat

Perquè no tinguis excuses t’he preparat una llista amb els pisos més barats que he trobat amb idealista a diferents ciutats. Si vols que afegeixi la teva ciutat perquè no és aquí, escriu-ho als comentaris i així ho faré.

No ho ets? Doncs mata la teva curiositat i les ganes d’experimentar en idealista

Et suggereixo que accedeixis ara mateix a la web de idealista.com i intentis buscar el teu pis el més barat possible. Segueix els passos descrits i explica’m com va ser.

Algun dubte?

Si necessites informació sobre els nostres serveis, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de la nostra pàgina web.

I sobretot… No et perdis el nostre contingut al Blog, Facebook, Instagram o Twitter per a més contingut de sector.

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...