Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Els efectes negatius de la nova llei d’habitatge

juny 27, 2023 | Lloguer, Patrimoni

El passat 26 de juny va entrar en vigor la nova llei d’habitatge amb la finalitat de millorar l’accessibilitat a l’habitatge, entre d’altres aspectes. Tot i això, ha generat un efecte contrari, ja que els professionals del sector han percebut menys pisos en lloguer a causa de la nova Llei d’Habitatge i la “guerra de preus” per part de les immobiliàries per atraure operacions de lloguer.

La normativa, que fa un mes en vigor, va introduir una sèrie de mesures per a la regulació del mercat immobiliari que ja està influint de manera directa en el funcionament del sector residencial. Una d’aquestes mesures aprovades és cobrar al propietari en comptes de l’inquilí els honoraris dels professionals immobiliaris pels serveis d’intermediació prestats en operacions de lloguer.

Davant les diverses mesures de la nova llei d’habitatge, s’han generat dos efectes als propietaris amb pisos de lloguer:

  • Els propietaris, en assumir el pagament d’honoraris, han buscat l’agència que cobri menys, generant una guerra de preus entre les agències immobiliàries.
  • Molts propietaris han decidit posar el seu pis en venda, fent que hi hagi menys pisos en lloguer.

Això afecta tant el sector immobiliari que fins i tot algunes agències que només treballaven el segment del lloguer han de canviar el seu model de negoci i entrar en el segment de la compravenda a causa de la modificació de la Llei d’Habitatge.

Atès que la nova llei d’habitatge ha suposat un gran canvi al sector immobiliari, et deixem les preguntes freqüents que hem rebut sobre la nova llei.

Afortunadament, la competència fa que els agents immobiliaris hauran d’oferir més i millors serveis, ser més professionals i aprofundir en els aspectes que exigeix ​​la llei pel que fa a la seva activitat, tant en operacions de compravenda com de lloguer.

Per tant, ara més que mai els propietaris necessitaran un servei professional per complir amb la legalitat vigent en aspectes relatius a la informació de l’habitatge, com dades cadastrals, informació sobre superfície i antiguitat, certificat d’eficiència energètica, cèdules d’habitabilitat , etc.

Es tracta d’una documentació que als propietaris per si sols els pot resultar complex reunir, per la qual cosa probablement apostin per la contractació d’un servei integral que inclogui tot el procés de l’operació immobiliària: servei de fotografia, publicació de l’anunci, estratègia comercial i visites, intermediació, negociació, tràmits burocràtics i documentació necessària per a la signatura del contracte.

Les diferents mesures de la nova llei d’habitatge, que afecten els propietaris, fa que molts propietaris es plantegin vendre el seu pis, en lloc de posar-lo de lloguer. Aquesta disminució de l’oferta del lloguer fa que els llogaters tinguin més difícil trobar un habitatge per arrendar.

Per facilitar-te les coses, hem preparat un tutorial idealista on t’expliquem com trobar el pis perfecte.

Per tot el que hem comentat anteriorment, acudir a un assessor immobiliari és més important que mai, ja que facilita molt la tasca de gestionar la comercialització del lloguer, la venda o la pròpia administració de lloguers.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...