Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

RDL 5/2023: Mesures en relació al sector immobiliari

jul. 18, 2023 | Patrimoni

El passat 29 de juny de 2023 es va publicar en el BOE el Reial Decret Llei 5/2023 que adopta diverses mesures en relació al sector immobiliari.

Entre les mesures més importants, podem destacar:

Pròrroga de la suspensió dels desnonaments i dels llançaments

  • L’article 168 del nou Reial Decret Llei amplia fins a 31 de DESEMBRE de 2023 la suspensió dels procediments i llançaments d’habitatges.
En conseqüència, la Disposició Addicional 5ª modifica la Disposició Transitòria 3ª de la Llei 12/2023 de 24 de maig pel Dret de l’Habitatge, de forma que substitueix la data de 30 de juny del 2023 per la de 31 de desembre del 2023, retardant novament el  termini per a la represa dels procediments suspesos.
  • L’article 169 modifica el Reial Decret Llei 401/2021 en relació al Procediment per a la presentació, tramitació i resolució de les compensacions als propietaris afectats per la suspensió dels procediments i llançaments, de forma que s’amplia fins a 31 de GENER del 2024 la presentació de les sol·licituds.

Finalització pròrroga extraordinària de sis mesos per als contractes d’arrendament

Tal i com vam indicar en una noticia anterior, s’elimina la pròrroga de 6 mesos dels contractes de lloguer. Bàsicament, aquest nou Reial Decret Llei NO ha allargat el termini de vigència de la Pròrroga Extraordinària de sis mesos per als contractes d’arrendament d’habitatge que es va establir pel REIAL DECRET LLEI 20/2022 de 27 DESEMBRE (BOE 3011 de 28/12/2022) fins el 30/6/2023.

Per tant, dels contractes que finalitzin la seva vigència, a partir de l’1 de JULIOL 2023 els arrendataris NO PODRAN sol·licitar cap pròrroga extraordinària i per tant, la durada del contracte serà la prevista en el mateix.

A causa de les diverses mesures en relació al sector immobiliari que s’estan adoptant durant aquests mesos, no dubtis a consultar la resta de notícies del nostre bloc. Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Aval ICO Habitatge: Tot el que necessites saber

Aval ICO Habitatge: Tot el que necessites saber

En el canviant panorama del mercat immobiliari espanyol, trobar solucions efectives que facilitin l'accés a l'habitatge és una prioritat tant per a individus com per a famílies. Conscient d'aquesta necessitat, el Govern va anunciar a mitjans de 2023 una de les mesures...

Què cal fer per a recuperar la fiança d’un lloguer?

Què cal fer per a recuperar la fiança d’un lloguer?

Recuperar la fiança d'un lloguer és un procés que genera molts dubtes entre els inquilins en finalitzar el seu contracte d'arrendament. A continuació, desglossarem pas a pas les accions necessàries per a assegurar la devolució íntegra de la teva fiança, des de complir...