Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Modificacions en l’impost sobre successions i donacions

oct. 9, 2020 | Inmobiliaria

S’han realitzat modificacions de la Llei 5/2020, del 29 d’abril, de Mesures Fiscals, Financeres, Administratives i del Sector Públic de la Generalitat de Catalunya. Aquestes modificacions afecten directament en l’impost sobre successions i donacions.

Però… Què comporten aquestes modificacions?

Les modificacions han comportat, entre altres coses, la recuperació dels coeficients multiplicadors de la quota per a cònjuges o fills. Això ha comportat un increment en el càlcul de la quota d’entre un 10%, a partir de 500.000 euros de valor heretat, fins a un 20%, per a casos d’heretar més de 4.000.000 de euros.

Un altre punt que es va modificar, va ser la bonificació que hi ha en el càlcul de la quota, i que s’ha reduït sensiblement. Per a cònjuges no ha variat i segueix sent d’aplicació una bonificació del 99%. Tot i això, per a fills i altres descendents s´ha reduït molt, passant d’una escala de reducció que anava del 99% fins al 57,37% per una herència de 3.000.000 de euros, a una escala que s´inicia en el 60%, i que per se redueix fins al 28,92% pels mateixos 3.000.000 de euros.

Es per això que els càlculs i previsions que s´hagin fet amb anterioritat a la nova normativa poden haver-se incrementat molt. Si a això es sumen els imports de plusvàlues municipals, el cost impositiu de l’herència pot ser molt elevat.

Per a qualsevol dubte o més informació sobre aquest tema, pots posar-te en contacte amb nosaltres al telèfon 934588305 o a la nostra web www.solfinc.com 

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...