Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Modificacions en l’impost sobre successions i donacions

oct. 9, 2020 | Inmobiliaria

S’han realitzat modificacions de la Llei 5/2020, del 29 d’abril, de Mesures Fiscals, Financeres, Administratives i del Sector Públic de la Generalitat de Catalunya. Aquestes modificacions afecten directament en l’impost sobre successions i donacions.

Però… Què comporten aquestes modificacions?

Les modificacions han comportat, entre altres coses, la recuperació dels coeficients multiplicadors de la quota per a cònjuges o fills. Això ha comportat un increment en el càlcul de la quota d’entre un 10%, a partir de 500.000 euros de valor heretat, fins a un 20%, per a casos d’heretar més de 4.000.000 de euros.

Un altre punt que es va modificar, va ser la bonificació que hi ha en el càlcul de la quota, i que s’ha reduït sensiblement. Per a cònjuges no ha variat i segueix sent d’aplicació una bonificació del 99%. Tot i això, per a fills i altres descendents s´ha reduït molt, passant d’una escala de reducció que anava del 99% fins al 57,37% per una herència de 3.000.000 de euros, a una escala que s´inicia en el 60%, i que per se redueix fins al 28,92% pels mateixos 3.000.000 de euros.

Es per això que els càlculs i previsions que s´hagin fet amb anterioritat a la nova normativa poden haver-se incrementat molt. Si a això es sumen els imports de plusvàlues municipals, el cost impositiu de l’herència pot ser molt elevat.

Per a qualsevol dubte o més informació sobre aquest tema, pots posar-te en contacte amb nosaltres al telèfon 934588305 o a la nostra web www.solfinc.com 

Quin és el dèficit d’habitatge a Espanya?

Quin és el dèficit d’habitatge a Espanya?

A Espanya, el desafiament del dèficit d'habitatge s'ha convertit en una problemàtica central que afecta nombroses famílies i joves a la recerca d'una llar. Aquest fenomen, caracteritzat per la insuficiència de llars disponibles a preus accessibles, planteja serioses...