Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Les 10 normes de convivència en què has de complir en una comunitat de propietaris per ser civilitzat

gen. 14, 2024 | Comunitats, Últimes entrades

Viure en un edifici amb veïns de vegades és una tasca complicada. Però, perquè tots us porteu bé han d’existir certes normes de convivència a la comunitat de propietaris que cal complir sí o sí per poder viure feliçment.

Igual que les famílies, cada comunitat de veïns és un món, això vol dir que cada bloc imposa les seves pròpies normes de veïnatge, sempre que no incompleixin la Llei.

Tot i així, a Grup Solfinc sabem com n’és d’important la convivència entre veïns i per això volem explicar-te les 10 principals normes que totbon veí ha de complir per poder viure en pau i harmonia amb els seus companys d’edifici.

Estàs segur de complir totes? No et respecten alguns drets a la teva finca? Falta comunicació entre els veïns?

10 normes bàsiques de convivència que has de complir a la teva comunitat de propietaris

I sense cap més preàmbul anem amb les 10 normes bàsiques de convivència en comunitat de veïns:

1. Tenir cura de l’ús de les zones comunes

L’ús de les zones comunes és un tema delicat que sempre porta problemes. Al cap ia la fi, són les àrees més compartides d’un bloc i tothom vol gaudir-ne.

No deixis escombraries en un pàrquing i tampoc obstrueixis un passadís amb una bicicleta o un carretó de nadó

zones comuns d'una comunitat de propietaris

2. Compleix la teva quota comunitària

La quota de la comunitat de veïns és l’aportació que serveix per mantenir l’edifici en correcte estat. Si deixes de pagar segurament començaran els malentesos i els problemes.

La resta de propietaris poden demanar a un que hagi deixat de pagar la Comunitat, mitjançant un administrador de finques.

3. Respecteu l’horari de descans dels vostres veïns de la comunitat de propietaris

Aquesta és una de les normes principals de tota comunitat de veïns. Un punt molt important en tota comunitat de veïns, cal evitar els sorolls forts i innecessaris a la nit. Has de fer aquests sorolls pel dia, de 8 a 10 de la nit.

Moure mobles, música molt alta o posar-se a cantar a la matinada Potser no és el més recomanable si vols respectar una mínima norma de convivència amb els veïns.

Aprofita les hores diürnes per fer moviments de mobles a casa teva, fins i tot pots avisar el teu veí de baix per evitar enfrontaments.

4. Has de respectar la integritat del mobiliari

Igual que has de respectar les zones comunes, tampoc tens potestat de canviar el mobiliari o de fer reformes a la part exterior de casa teva pel teu compte.

“Puc col·locar cartells de publicitat al meu pis?” Tampoc no pots modificar la façana o balcó sense consentiment de la junta.

5. Presenta’t als teus nous veïns

Tant si ets un nou propietari, com si sou llogaters i us acabeu de mudar, presenta’t als teus veïns més propers. Coneix-los i parla amb ells.

Els veïns són les persones més properes que poden acudir a la teva ajuda en una emergència a casa teva, et convé portar-te bé amb ells

6. El president no és el xèrif de la comunitat de propietaris

La Llei obliga queel president de la comunitat de propietaris és el representant legal de la Propietat Horitzontal mentre duri el seu mandat. Per tant, ha de vetllar pel bon estat de la comunitat, ara bé, això no implica que hagi de resoldre tots els conflictes sol, ni tampoc que imposarà la seva opinió per sobre de la resta.

Els presidents de comunitats poden sol·licitar que parin activitats molestes per als veïns, exigir el pagament de deutes per via judicial o convocar i presidir la junta de propietaris.

7. Mantingues sempre una actitud dialogant constructiva

El diàleg constructiu és la base de relació duradora. Així que, assisteix les juntes amb l’objectiu de resoldre els problemes parlant i raonant. Els teus companys de l’assemblea són els teus veïns i els veuràs cada dia, per això no és recomanable generar mal ambient.

En general les reunions de veïns es fan a última hora de la tarda i tots els integrants solen estar cansats després d’una jornada laboral. Ves amb calma i paciència.

normes en una comunitat de propietaris

8. No reguis les plantes a qualsevol hora

Sembla obvi, però no ho és. Cal regar les plantes a la nit. Si tens balcó al carrer i regues pel dia mullaràs tant els teus veïns com les persones que caminin per la vorera Aneu amb compte!

 

9. Danys d’un veí a la comunitat de propietaris

Si un veí causa un desperfecte,aquesta persona ha d’assumir les conseqüències, tant substituint o bé abonant de la butxaca. També hi ha les assegurances de comunitats que s’encarreguen de solucionar aquests conflictes.

10. Normes internes per a les mascotes

Els propietaris de mascotes han de controlar en tot moment el seu animal. No només que no s’escapi, sinó que no bordi amb massa intensitat ni que faci les necessitats a les zones comunes de l’edifici.

No a totes les comunitats de veïns s’accepten mascotes, és molt recomanable preguntar-ho abans tant a la immobiliària com als altres amos

administrador de finques a Barcelona

Si necessiteu ajuda per gestionar la vostra comunitat de propietaris, podeu comptar amb un bon administrador de comunitats. En aquest cas us recomanem al millor administrador de finques a Barcelona.

 

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per més contingut del sector.

Administrador de comunitats a Barcelona

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...