Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Nou comunitats autònomes comencen la convocatòria del bo jove de lloguer

maig 25, 2022 | Lloguer, Últimes entrades

Quatre mesos després de la aprovació per decret del bo jove de llogueruna mesura estrella de la legislatura en matèria de joventut i habitatge, nou comunitats autònomes, a més de Ceuta i Melilla, han portat a terme ja totes les gestions perque el Tresor Públic els remeti els diners compromesos per posar-los en marxa. Això sí, de moment aquesta ajuda només beneficiarà 70.000 joves.

bo jove de lloguer a catalunyaAstúries, Galícia, Ceuta, Canàries, Cantàbria, Melilla , Catalunya, La Rioja, Madrid, Balears i el País Valencià es convertiran en les primeres autonomies a rebre l’import assignat del bo jove de lloguer per distribuir-lo entre els seus joves llogats. Quant a la resta de comunitats, es preveu que completin els tràmits durant els propers dies.

La vicepresidència segona i consellera d’Habitatge de la Generalitat valenciana, Purificació Peris, ha confirmat la intenció de llançar la convocatòria la setmana que ve. Si aquesta comunitat publiqués la resolució en aquestes dates, podria convertir-se en la primera autonomia a fer efectiu el bo jove del lloguer.

En tot cas, i malgrat que al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana consideren els terminis “normals”, el bo jove de lloguer  arriba una mica més tard del previst. Per comprovar-ho només cal remuntar-se al 18 de gener, quan la mesura es va aprovar mitjançant un reial decret juntament amb el pla estatal d’habitatge 2022-2025 i l’avantprojecte de llei d’arquitectura. Aleshores el Govern acabava endavant una mesura clau en matèria d’habitatge i joventut i la ministra Raquel Sánchez assegurava que les convocatòries trigarien “com moltíssim” dos mesos a ser publicades.

Es va obrir un termini de 15 dies hàbils perquè cada autonomia reclamés limport corresponent i aportés la documentació necessària. El Govern va anunciar que les comunitats podien obrir convocatòria i ara nou comunitats han portat a terme totes les gestions necessàries per rebre l?ajuda i podran començar el procés per repartir-lo entre els seus joves.

El bo jove de lloguer amb un pressupost total de 400 milions

Segons va fer públic el ministeri, el pressupost total és de 400 milions d’euros a gastar en dos anys. Aquest import queda repartit per comunitats, sent Andalusia, Madrid i Catalunya les que rebran més diners (34, 32 i 29 milions a l’any, respectivament), i La Rioja, Cantàbria i Balears les que menys (3,4 3,8 i 4) ,8 milions a l’any, respectivament). Ceuta i Melilla obtindran 200.000 euros cadascuna.

El cas dels habitatges és especialment delicat, ja que els límits de 900 i 600 euros deixen fora a un alt percentatge dels lloguers disponibles als diferents municipis. Dels 12.122 habitatges de lloguer a Madrid, publicats a Idealista, només 2.979 (24,57%) estan per sota dels 900 euros i 112 (un 1,01%) valen menys de 600 euros mensuals.

A Barcelona es lloguen 522 immobles per menys de 900 euros i només 13 per menys de 600. Això suposa un 11,42% i un 0,29%, respectivament, sobre el total de 4.570 cases disponibles al municipi. A València són 561 habitatges per sota dels 900 euros (34,10%) i 41 per sota dels 600 euros (2,49%) sobre un total de 1.645 cases. A Sevilla hi ha un 62,26% dels habitatges per sota dels 900 euros i un 11,16% per sota dels 600.

bo jove de lloguer a Barcelona

A Grup Solfinc disposem d’una gran varietat de pisos de lloguer i venda.

Les controvèrsies del bo jove de lloguer

Després de la seva aprovació al Consell de Ministres, el bo va rebre certes crítiques, sobretot pel que fa a dos aspectes concrets del disseny d’aquesta ajuda: el límit als lloguers i el nombre de potencials beneficiaris.

Respecte al primer assumpte, el bo només serà aplicable en cas que el preu del lloguer de l’habitatge estigui per  sota els 600 euros i es contempla la possibilitat de pujar el topall als 900 si es pacta amb la comunitat autònoma. En el cas de les habitacions de lloguer, els límits, que seran de 300 euros, es podran elevar als 450. L’oferta d’habitatge de lloguer per sota d’aquests preus és escassa a les ciutats més grans del país.

Prendre dades del portal immobiliari Idealista, líder en el sector, les comparatives següents deixen palès que els límits establerts pel bo no es corresponen a la realitat dels preus a les ciutats més grans del país.

Si estàs buscant un pis de lloguer a Barcelona, ​​no dubtis a veure aquests pisos a lloguer que et poden interessar!

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...