Els Administradors de Finques consideren insuficient la nova llei contra els okupes

febr. 9, 2023 | Comunitats, Patrimoni

El Parlament de Catalunya ha aprovat el 8 de febrer de 2023 una nova llei contra els okupes, però s’han oblidat d’un afectat principal: les comunitats de propietaris. Ja havíem parlat anteriorment sobre el problema a què s’enfronten les comunitats de propietaris davant de l’okupació il·legal d’immobles.

Tot i ser un pas endavant per lluitar contra les okupacions, els Administradors de Finques reiterem la importància que les comunitats de propietaris també puguin actuar per protegir al veïnatge que pateix grans problemes de convivència.

Si només actuen els Ajuntaments, estarem condicionats a les ideologies d’aquests ens locals i per conseqüent, de la seva voluntat a intervenir o no. Segons la ideologia que imperi, els veïns continuaran desprotegits davant del fenomen de l’okupació“, ha indicat el Sr. Lorenzo Viñas, president del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.

Per altra banda, la nova llei contra els okupes fa referència només al pisos okupats de grans tenidors. De nou, els Administradors de Finques considerem que la problemàtica no ha de diferenciar entre grans tenidors o petits propietaris, atès que els afectats són també els veïns que han de conviure amb aquestes situacions d’inseguretat, afectant tant a la vida privada, en la seva vessant més íntima, com a la comunitària.

A més, les okupacions il·legals degraden els elements, serveis i instal·lacions comuns de les comunitats de propietaris i dificulten la seva rehabilitació i manteniment.

No podem oblidar que som els professionals que vetllem per a la preservació del dret a l’habitatge digne en el marc d’un parc segur, sostenible i eficient.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

FontCol·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida.

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

La seguretat en una comunitat de propietaris és una responsabilitat compartida, i els extintors tenen un paper crucial en la protecció de tots els residents. Ja tractem en un article anterior la normativa de la protecció contra incendis als pàrquings. En aquest...