Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Claus de la nova Llei d’Habitatge: com afecta propietaris, promotors i fons

maig 4, 2023 | Lloguer, Patrimoni

El mercat de l’habitatge a Espanya ha patit molts canvis els darrers anys. Ara, una nova llei d’habitatge ha estat aprovada i comporta importants canvis per a propietaris, promotors i arrendataris. En aquest article, analitzarem les claus d’aquesta nova llei i com afecta els diferents actors del mercat.

QUINES NOVETATS PORTA LA NOVA LLEI D’HABITATGE?

La nova llei de vivenda porta moltes novetats importants. En primer lloc, s’estableix una limitació en el preu del lloguer a les zones tensionades, cosa que afectarà moltes ciutats espanyoles on el preu del lloguer ha augmentat significativament en els darrers anys. A més, s’elimina l’IPC com a índex de referència per actualitzar la renda anualment.

S’estableixen beneficis a l’IRPF i recàrrecs a l’IBI. Així mateix, les despeses de gestió immobiliària i de formalització del contracte seran a càrrec de l’arrendador, entre d’altres mesures.

Com afecta els propietaris?

Per als propietaris, la nova llei de vivenda suposa un canvi significatiu. En primer lloc, hauran de respectar el preu màxim del lloguer a les zones tensionades. A més, hauran de pagar els honoraris de la immobiliària i despeses de contracte i no podran exigir una garantia superior a dos mesos de lloguer, cosa que limita la quantitat de diners que poden exigir als arrendataris com a fiança.

Com afecta els promotors?

La nova llei d’habitatge també afecta els promotors, especialment pel que fa a la promoció d’habitatges de protecció oficial. La llei estableix la necessitat de destinar el 20% dels habitatges de qualsevol promoció a habitatges de protecció oficial, fet que suposa un important esforç per als promotors.

COM AFECTA ELS ARRENDATARIS?

Per als arrendataris, la nova llei d’habitatge suposa més seguretat i estabilitat en els contractes de lloguer. La durada dels contractes s’amplia, cosa que permet una major estabilitat a llarg termini. El preu del lloguer està limitat a les zones tensionades, cosa que ajuda a evitar pujades excessives dels preus. Finalment, el fet que l’arrendatari no s’hagi de fer càrrec de les despeses de gestió immobiliària i de formalització del contracte fa que l’import inicial per llogar un pis sigui menor, cosa que facilita el lloguer d’un immoble.

COM AFECTA LES EMPRESES DE GESTIÓ DE LLOGUERS?

Les empreses de gestió de lloguers també estan afectades per la nova llei d’habitatge. Han de tenir en compte la limitació del preu del lloguer a les zones tensionades, així com l’ampliació de la durada dels contractes de lloguer. Aquestes empreses també poden tenir un paper important en la promoció de vivendes de protecció oficial i en la gestió dels lloguers turístics.

En conclusió, la nova llei d’habitatge representa una oportunitat per millorar l’accés a l’habitatge i la regulació del mercat immobiliari a Espanya. Tot i que encara queda per veure com s’implementaran les mesures i com afectaran propietaris, promotors i arrendataris, és important estar informats i preparats per adaptar-nos als canvis que s’acosten. Des de Solfinc, seguirem atents a les novetats i actualitzacions de la llei de vivenda per continuar oferint el millor servei i assessorament als nostres clients.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...