Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

El Govern prorrogarà aquest dissabte el decret anticrisi, inclòs el límit als lloguers

juny 22, 2022 | Últimes entrades

El Govern celebrarà un Consell de Ministres extraordinari aquest dissabte 25 de juny per aprovar el nou “decret anticrisi” contra les conseqüències econòmiques de la guerra d’Ucraïna.

D’aquesta manera, es prorrogarà durant tres mesos més les mesures urgents que van ser aprovades el passat 29 de març i que estan vigents fins al final del mes de juny.

decret anticrisi del govern Entre les mesures aprovades del decret anticrisi hi ha la rebaixa de 20 cèntims d’euro per litre de combustible, ajudes directes a sectors com el transport, el ramader i el lacti i la prohibició de pujar els lloguers per sobre del 2%. També l’increment del 15% de l’ingrés mínim vital, l’augment dels beneficiaris del bo elèctric o el límit d’un 2% a la pujada de les rendes en la renovació anual dels contractes , el seu impacte total rondarà els 1.000 milions d’euros per als propietaris i provocarà una reducció de l’oferta.

El Govern ha elegit aquesta data, ja que aquesta setmana Sánchez serà a Brussel·les dijous i divendres al Consell Europeu i dimarts de la setmana següent començarà la Cimera de l’OTAN a Madrid, que marcarà tota l’agenda política.

Les últimes setmanes el Govern ha deixat anar que aplicarà alguns canvis a les mesures aprovades en aquest primer decret encara que no ha concretat quines es modificaran, en què consistiran aquests canvis ni si s’aplicaran mesures noves.

Sobre això, des del soci d’Unidas Podemos han proposat que a la pròrroga de les mesures contra la guerra s’inclogui una pujada de 10 punts de l’impost de societats a les elèctriques (fins al 35 %) i un xec de 300 euros a les persones “més copejades per la crisi”, segons va proposar la vicepresidenta segona i ministra de treball i Economia Social, Yolanda Díaz. També un abonament de transport mensual a 10 euros, sol·licitat per la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra.

Les mesures més destacades del decret anticrisi

El “decret anticrisi” que va convalidar el Congrés conté mesures com el descompte de 20 cèntims als carburants, una ampliació de la cobertura i el descompte del bo social elèctric o l’ingrés mínim vital o la pròrroga de les rebaixes fiscals aplicades a la factura de la llum, però la vigència temporal caduca el 30 de juny.

Repassem les mesures més importants que inclou el decret anticrisi (Reial decret llei 6/2022, de 29 de març per ajudar les famílies, treballadors i persones desplaçades), que va ser publicat el 30 de març i que s’estendrà tres mesos més tard del 30 de juny:

  • Una bonificació amb un mínim de 20 cèntims el litre de combustible per a tots els ciutadans, no només per als transportistes. En concret, el Govern aplica una rebaixa de 15 cèntims i les petrolieres un mínim de 5 cèntims, encara que algunes companyies han aplicat rebaixes superiors. En cas que l’operador no assumeixi la part, l’Estat es farà càrrec del descompte de 20 cèntims com fins ara.
  • La limitació de les revisions de les pujades dels preus dels contractes de lloguer d’habitatge al 2%  en els propers tres mesos. En el cas de propietaris particulars, podran renegociar la renda amb els llogaters. En cas de no arribar a un acord, s’aplicarà aquest topall del 2%.
  • El augment del 15% en la quantia de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) per arribar a més famílies vulnerables. En concret, s’aplica als beneficiaris actuals, i també a les sol·licituds d’aquesta prestació que hagin estat presentades a la data de l’entrada en vigor d’aquest Reial decret llei, però no hagin estat resoltes, així com a aquelles que es presentin amb posterioritat, sempre que els efectes del seu reconeixement no siguin posteriors a 1 de juny del 2022.
  • S’estén a 600.000 famílies més el bo social elèctric, amb l’objectiu d’arribar a 1,9 milions de llars. Segons va constar en el moment de la seva publicació al BOE, es facilitava i agilitza el procés de sol·licitud del bo social per al conjunt de consumidors vulnerables. “Concretament, se substitueix el concepte d´unitat familiar pel d´unitat de convivència, en línia amb l´evolució normativa experimentada en la legislació de protecció social i s´incorpora als perceptors de l´ingrés mínim vital, que podran acollir-se al bo social elèctric de forma molt més senzilla”, establia el text.
  • Es prorroguen els descomptes a la factura de la llum per a consumidors vulnerables i vulnerables severs, amb rebaixes del 60% i 70%, respectivament,
  • Es prorroga la rebaixa impositiva a la llum, per la qual cosa s’aplicarà fins aleshores un IVA del 10% i l’Impost Especial sobre l’Electricitat continuarà en el 0,5% (enfront del 5, 1% habitual), el mínim que permet la normativa comunitària. Per part seva, l’impost sobre el valor de la producció d’energia elèctrica continuarà suspès el segon trimestre.
  • Es permetrà que les empreses acudeixin a mesures de flexibilitat, com els ERTE, alhora que es prohibeixen els acomiadaments objectius en els sectors que rebin ajudes, com ja va passar durant la pandèmia. Per tant, el reial decret prohibeix l’acomiadament per a les empreses que recorrin a expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) per esquivar la crisi i també per als que tinguin causa en l’increment dels preus de l’energia, ja que estarà considerat com a in
    justificat. Una mesura que serà prorrogada el proper 30 de juny com totes les esmentades anteriorment.

Perquè el procés de compravenda sigui més fàcil, pots comptar amb els nostres serveis. immobiliaris. A més, et pots posar en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per més contingut del sector.

decret anticrisi solfinc

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...