Ley de Vivienda en España: La oferta de alquiler cae en picado

oct. 31, 2023 | Lloguer, Patrimoni

Fa gairebé 6 mesos que es va implementar la nova Llei d’Habitatge a Espanya i l’oferta de lloguer cau en picat, sacsejant el mercat del lloguer d’una manera sense precedents.

Des de la seva entrada en vigor al maig, les dinàmiques del sector immobiliari han experimentat canvis notables, amb conseqüències significatives tant per als arrendadors com per als llogaters. Cada cop hi ha menys pisos de lloguer!

L’oferta de lloguer cau en picat: Un desafiament per als llogaters

Des que va entrar en vigor la nova llei d’habitatge, l’oferta de lloguer d’habitatge habitual ha baixat un 30,57% i la demanda ha incrementat un 11,01%, per la qual cosa la llei ha generat un elevat desajust al mercat del lloguer. Com que té menys oferta i més demanda, el preu del lloguer ha pujat un 9,2% de mitjana en els últims 12 mesos.

L’oferta de lloguer cau en picat pel fet que, cada vegada més, els propietaris traslladen el seu habitatge al mercat del lloguer temporal i al mercat de compravenda, cosa que disminueix l’oferta d’habitatge de lloguer habitual.

Així mateix, des que va entrar en vigor la nova Llei d’Habitatge, els arrendadors estan exigint més requisits als potencials llogaters, així com també opten per la pujada del preu de la renda per atenuar la demanda i davant el temor i el risc d’impagaments.

El ciutadà mitjana prefereix llogar a comprar

L’alt cost de vida a ciutats com Barcelona o Madrid fa que sigui molt difícil estalviar per a la compra d’un habitatge, de manera que l’interès de llogar augmenta més que la intenció de compra.

Així mateix, també ha augmentat la demanda de lloguer d’habitacions davant de la dificultat per independitzar-se.

L’oferta de lloguer cau en picat i, el pitjor de tot és que, es preveu que els propers mesos seguirà caient l’oferta d’immobles per llogar i hi haurà més demanda de lloguer, cosa que pressionarà encara més el preu de les rendes.

Cauen també les operacions de gestió de lloguer en immobiliàries

Juntament amb la caiguda en picat de l’oferta de lloguer, un altre efecte és la tendència d’autogestió del lloguer per part del propietari per evitar contractar els serveis d’una agència.

Aquesta és, sens dubte, una mesura molt arriscada, ja que un administrador de lloguers no només gestiona les incidències que puguin passar amb l’inquilí, sinó que minimitza despeses que puguin derivar del lloguer i brinda un suport vital en temes que puguin passar, com l’impagament de rebuts i fins i tot l’ocupació de l’immoble.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

La seguretat en una comunitat de propietaris és una responsabilitat compartida, i els extintors tenen un paper crucial en la protecció de tots els residents. Ja tractem en un article anterior la normativa de la protecció contra incendis als pàrquings. En aquest...