Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Les 10 paraules que has de saber en comprar o vendre una casa i que molts desconeixen

juny 20, 2022 | Inmobiliaria, Patrimoni, Patrimoni, Últimes entrades

El mercat residencial continua registrant les millors xifres al?hora de vendre una casa des del boom immobiliari. Tota una mostra de fortalesa malgrat la situació d‟incertesa per l‟alça en els tipus d‟interès, la inflació i el creixement dels preus.

Segons l’INE, durant el 2021 es van vendre 566.049 habitatges a Espanya, un 12% més respecte al 2019 i gairebé un 35% més respecte al 2020. I aquest any les pujades continuen. A l’abril, última dada disponible dels notaris, es van formalitzar 60.734 transaccions, 15,5% més interanual i la millor dada registrada en un quart mes de l’any des del 2007. comprar o vendre una casa

Unes xifres que reflecteixen el latent interès dels espanyols per la vivenda. Tot i això, aquesta demanda a l’alça xoca amb el desconeixement de molts compradors sobre el mercat immobiliari i de la pròpia terminologia utilitzada en el sector.

Per aclarir dubtes, hem recopilat 10 dels termes més usats del mercat immobiliari perquè tant compradors com venedors tingui clars els punts de totes les operacions, des de la ITE fins a l’home staging, passant per una ‘proptech’ o un ‘realtor ‘.

Les paraules clau a l’hora de vendre una casa

La bona aparença dels immobles és un factor clau en la decisió dels futurs compradors o llogaters. I en això precisament se centra l”home staging’, unatècnica que permet fer més atractiu un habitatge als ulls dels possibles clients, gràcies a la publicació de bones fotografies als portals immobiliaris, la redecoració , una millor disposició dels mobles, o fins i tot mitjançant una recreació en realitat virtual de com podria ser un habitatge d’obra nova o després d’una reforma. L’objectiu és captar més clients potencials i aconseguir una revaloració de la casa.

ITE

ITE per vendre una casa

Són les sigles de Inspecció Tècnica d’un Edifici, un sistema de control de caràcter obligatori per assegurar la rehabilitació i conservació dels edificis, així com per controlar el nivell de seguretat de l’immoble i dels seus habitants. S’ha de realitzar amb la supervisió d’un tècnic especialitzat, com arquitectes, enginyers o aparelladors, en què es revisarà l’estat dels elements comuns (façanes, terrats, xarxes generals). fontaneria i sanejament) i la correcta accessibilitat. En el cas de els edificis a partir de 50 anys d’antiguitat, han de superar amb èxit la ITE almenys cada 10 anys.

 

Nuda propietat

Aquest terme jurídic que fa referència a que el propietari té la propietat l’immoble, però no l’ús i el gaudi del mateix, com és el cas de les operacions de lloguer. Si un habitatge està a la venda sota aquest terme vol dir que el propietari podria residir-hi fins a la seva mort, però la propietat resideix en el futur comprador. La nua propietat ha agafat impuls a Espanya els últims anys, com a fórmula perquè els jubilats puguin aconseguir uns diners extra que complementin la pensió i sense haver de deixar de viure a casa seva fins al moment de la mort.

Patito lleig

El mercat anomena aneguets lletjos quan és difícil vendre una casa pel fet que les seves característiques no les fan atractives per al públic general. Per exemple, les cases amb sostres baixos, amb una mala distribució on els llargs passadissos ocupen tots els m2, o amb una ubicació lluny de les xarxes de transport, que solen ser més difícils de donar sortida al mercat.

Proptech

Compost de les paraules ‘property’ i ‘technology’, es tracta d’un terme que fa referència a totes les empreses que utilitzenla tecnologia i les eines digitals aplicades al sector immobiliari, per vendre una casa amb més facilitat. Però no només s’utilitza per nomenar les empreses involucrades en aquest procés, sinó per definir els canvis digitals que experimenta dia a dia el mercat immobiliari. La domòtica, l’ús de tecnologies de realitat virtual per ensenyar habitatges o les eines de ‘big data’ per a la gestió de dades són només alguns dels nombrosos conceptes que engloba el terme ‘proptech’.

Realtor

Una paraula que moltes vegades s’utilitza com a sinònim d’agent immobiliari o venedor de propietats, encara que tècnicament no han de ser iguals. Concretament, un ‘realtor’ és un agent immobiliari membre de la National Associaton of Realtors (NAR) que es regeix per un estricte codi d’ètica en el compliment de les seves funcions. A més, ha de tenir experiència contrastada al  sector, així com formació sobre el mercat immobiliari i les legislacions per les quals es regeix.

Venda per xiuxiueig

Amb l’augment de la demanda d’habitatge, ha ressorgit aquesta tendència en quèles agències immobiliàries tanquen amb el comprador una compravenda d’habitatge de segona mà abans que l’oferta arribi a publicar-se als aparadors, webs o portals. Una tendència a l’alça ja que aquest sistema va representar el 2021 el 20% del total de les operacions de compravenda, un 10% més que l’any anterior. En la venda per xiuxiueig, el comprador contracta el seu comprador. agent immobiliari com el seu representant davant del mercat. Detalla molt bé les característiques i necessitats de l’habitatge que està buscant amb l’objectiu que us contactin quan tinguin disponible un immoble d’aquestes condicions. D’aquesta manera, sabent per endavant els requisits que el comprador vol, és molt més senzill oferir-li un habitatge que s’emmotlli a les seves preferències, contribuint a reduir la taxa de clients insatisfets entre un 13% i un 15%.

Cèdula d’habitabilitat

vendre una casa - cedula d'habitabilitatEs tracta d’un document administratiu que acredita que un habitatge té els requisits tècnics, higiènics i sanitaris mínims per ser habitat. És imprescindible comptar amb aquest certificat per fer qualsevol tràmit de compravenda o de lloguer, així com per donar d’alta serveis com l’aigua, la llum o el gas. Els requisits i la vigència de les cèdules d’habitabilitat varien depenent de la comunitat autònoma, encara que en general solen tenir una vigència de 15 anys i han d’estar signades i supervisades per un arquitecte o aparellador. Per validar-los es tenen en compte principalment factors com la salubritat i la superfície útil de l’habitatge, la distribució de l’espai i l’alçada de les habitacions.

Certificat o etiqueta d’eficiència energètica

És un altre delsdocuments imprescindibles si es vol llogar o vendre un habitatge, ja que reflecteix el seu consum energètic tenint en compte aspectes com els sistemes de ventilació, il·luminació, calefacció i refrigeració o aigua calenta. Totes les dades analitzades es recullen en una escala de qualificació que va des del nivell A (el més eficient) fins al nivell G (el menys eficient). Per obtenir l’etiqueta de eficiència energètica el propietari ha de contactar amb una empresa, enginyer, arquitecte o tècnic autoritzat. Es tracta d’un servei que no hi és regulat per les institucions, de manera que cada empresa pot cobrar una tarifa diferent. Després de l’elecció, el tècnic encarregat haurà de recopilar tota la informació del consum energètic de l’habitatge (materials de les parets i les finestres, orientació i dimensió de l’habitatge, eficiència de l’aire condicionat, instal·lacions elèctriques i calefacció…) per a l’emissió de l’etiqueta . Després d’això, l’últim pas ésregistrar el document davant de l’organisme competent de la comunitat autònoma o regió per certificar-ne la validesa.

Escriptura i títol de propietat

Encara que al sector immobiliari es tendeix a utilitzar aquests dos termes de forma indistinta, aquests dos aspectes estan relacionats, però diferents. El títol de propietat és tan sols un concepte que representa la propietat legal de l’habitatge, així com els drets que es transmeten del venedor al comprador. D’altra banda, l’escriptura de propietat és el document físic i legalque transmet el títol de propietari al comprador.

escriptura per vendre una casa

Perquè el procés de compravenda sigui més fàcil, pots comptar amb els nostres serveis immobiliaris. A més, et pots posar en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per més contingut del sector.

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...