Per què no es busca una solució efectiva a l’ocupació il·legal d’habitatges?

gen. 15, 2020 | Últimes entrades

Contínuament escoltem casos d’habitatges ocupats i cada vegada en són més. Tot això es dóna a causa d’una legislació laxa.

En aquest país que ens considerem primer món, per què no es defensen correctament els interessos d’un propietari quan ocupen el seu habitatge? Tan difícil és trobar una solució, o no hi ha voluntat real de solucionar-ho per part dels organismes públics? La meva opinió és que no hi ha voluntat real de solucionar-ho. Avui en dia, quan es dóna una ocupació l’únic que es pot fer és posar una denúncia i esperar, massa temps, a què els jutjats resolguin la situació.

Si realment hi hagués voluntat real de resoldre aquest problema, no caldria inventar res, només hauríem de fixar-nos en els nostres veïns europeus (França o Alemanya). Aquests, quan es dóna un cas d’ocupació, l’únic que ha de fer el propietari és ensenyar el títol de propietat a la policia i automàticament es desallotja l’habitatge. Mira que és senzill i s’acabaria l’ocupació en la seva majoria, i és per això que crec que no interessa acabar amb aquest problema; perquè el que es busca és que els propietaris es facin càrrec durant un temps llarg (fins que el jutjat resolgui) d’aquestes persones que ocupen.

Mentre els estaments públics no assumeixin la seva responsabilitat i deixin de defensar a qui  ocupa la casa no estarem segurs i cada any anirà augmentant l’ocupació il·legal.

Ramon Soler, Director General de Grup Solfinc.