Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Vendre la casa amb una agència immobiliària: quins en són els avantatges

gen. 26, 2023 | Inmobiliaria

Vols vendre casa teva i no saps com fer-ho? Pots encarregar-te tu mateix de l’operació, però… estàs disposat a invertir tots els recursos en el procés? Si preferiu estalviar-vos temps, vendre ràpid i bé, a més de comptar amb ajuda per dur a terme aquesta llarga llista de tràmits que comporta la venda d’un habitatge, no dubteu a comptar amb una agència immobiliària.

Com vendre una casa amb una immobiliària?

Abans de posar a la venda la teva propietat i ja presa la decisió de fer-ho amb una agència immobiliària, és aconsellable que parlis, consultis i valors les condicions que t’ofereixen cadascuna (honoraris, serveis, etc.).

Per què vendre el teu pis amb una immobiliària?

Tot i que moltes persones decideixen vendre el seu habitatge ells mateixos per evitar els honoraris de les agències immobiliàries, al cap de poc temps de posar l’anunci decideixen lliurar la gestió de la seva propietat a una immobiliària, ja que es veuen desbordats per les sol·licituds, no saben conciliar les visites, els suposa un estrès excessiu o desconeixen com funciona el mercat immobiliari.

Si vens el teu pis a través d’una agència immobiliària, aquesta s’encarregarà d’acompanyar-te des del principi fins al final de l’operació, aconsellant-te sobre el preu, planificant les visites, obtenint la documentació necessària i, en general, estalviant-te temps i maldecaps.

Avantatges de vendre amb una immobiliària

L’ajuda d’un professional immobiliari sempre serà clau a l’hora de vendre casa teva. Tingues en compte que, des del moment en què treguis el teu habitatge al mercat, entrarà a competir amb la resta de cases en venda que estiguin a la teva zona o barri, per la qual cosa has d’estar ben assessorat perquè la teva destaqui entre totes. A més, si tens poc temps per atendre la gran quantitat de visites, trucades telefòniques, correus electrònics, ofertes, etc. Una agència immobiliària s’encarrega de:

 • Coneixement del mercat

Moltes cases es posen en venda per un preu irreal i, per això, romanen al mercat durant un llarg període de temps. És molt freqüent pensar que arribarà un comprador meravellós que pagarà per sobre del que val realment la casa, però això mai no sol passar.

En contractar una agència immobiliària, ella serà la que s’encarregui de fer un estudi de mercat i fixar un preu d’acord amb l’habitatge, tenint en compte les perspectives futures i altres coneixements que, normalment, no es tenen fora del sector. Com que el percentatge d’honoraris recau sobre el preu de venda de l’habitatge,  tractaran en tot moment de vendre’l al millor preu.

 • Menys estrès

Tothom que hagi pujat un anunci de compravenda sabrà l’aclaparament que suposa fer-se càrrec de totes les trucades i sol·licituds d’informació. Una agència immobiliària atén tots els interessats  (trucades, correus, WhatsApps, etc.),  gestiona, filtra  (morosos, persones amb antecedents, etc.)   i planifica les visites  perquè el venedor es pugui despreocupar. Moltes vegades evitar pagar uns honoraris provoca que es desatenguin obligacions i es generi un estrès extra que rarament compensa.

 • Es guanya temps

L’avantatge més gran que s’obté en contractar una agència immobiliària per vendre una casa és el temps que trigarà a tancar-se l’operació, ja que atès que l’agència tindrà el mateix interès a vendre que tu, intentarà que sigui tot el més ràpid possible. Les millors agències immobiliàries poden tenir a més a les seves carteres compradors que ja s’han interessat prèviament per altres immobles similars al teu, per no parlar que la propietat tindrà més visibilitat, ja que s’encarreguen de múltiples tasques com publicar el pis a les diferents plataformes, etc.

 • Documentació

L’agència immobiliària tramitarà tota la documentació necessària per vendre l’immoble, els processos i les gestions que molts propietaris solen desconèixer. Per exemple, tramitaran el certificat energètic, la cèdula d’habitabilitat o la nota simple, entre d’altres.

 • Assessorament legal 

Durant tot el procés, la immobiliària ofereix assessorament legal i fiscal per fer l’operació. Per exemple, quines són les despeses derivades de la venda, quins impostos cal pagar, si es pot optar a deduccions, etc. Totes aquestes qüestions les dominarà una bona agència immobiliària.

 • Actuen com a mediador

Un altre avantatge destacable és que actuen com a mediadors, una mica d’especial rellevància en aquells immobles que provenen de divorcis i herències. Si hi ha desacord entre els propietaris, l’agent immobiliari buscarà la millor solució perquè se’n surti l’operació.

Com escollir una bona agència immobiliària?

Aquestes són algunes qüestions que us poden ajudar a triar una bona agència  immobiliària:

 • Presència a internet: avui dia gairebé totes les operacions de compravenda comencen a la xarxa. És cert que els cartells de ‘es ven’ se segueixen utilitzant, però on realment hi ha un aparador de cases és a internet. Que l’agència tingui perfil a portals immobiliaris i publiqui anuncis cridaners amb bones fotografies i vídeos és un bon indicador.
 • Coneixement de la zona: una bona agència immobiliària sabrà quins preus es manegen a la zona del teu habitatge i disposarà d’una cartera de potencials compradors.
 • Bona atenció al client: la venda d’una casa és un moment molt important de la vida. Una agència immobiliària professional estarà disposada a resoldre tots els dubtes del propietari ia proporcionar un tracte proper i pacient.

En qualsevol cas, si necessites ajuda professional per vendre o llogar el teu pis a Barcelona i vols despreocupar-te d’aquest tipus de qüestions legals, pots comptar amb els serveis de Grup Solfinc, una empresa familiar que fa 45 anys que t’acompanya en el procés.

Quins serveis ofereixen les agències immobiliàries?

Alguns serveis que inclouen les agències immobiliàries:

 • Publicar i promocionar l’anunci de l’habitatge a internet
 • Atreure clients
 • Estudi de mercat i assessorament sobre el preu de venda
 • Taxació: Estimació del valor de l’habitatge
 • Organitzar i planificar les visites
 • Filtrar entre els interessats per optimitzar el temps i donar seguretat de la gent que entra a casa teva
 • Realitzar els tràmits i obtenir la documentació necessària per completar loperació
 • Acompanyar el client de principi a fi
 • Elaborar els contractes i documents (arres, compravenda, senyal, etc.)

Contracte amb una immobiliària per vendre casa teva

A l’hora de vendre una casa amb immobiliària, solen donar-se generalment dos tipus de contractes que impliquen el desenvolupament de la gestió:

 • Exclusivitat : És l’acció més comuna. Només l’agència immobiliària amb què ferms podrà vendre el pis. Al document s’estableix un preu de venda, l’import dels honoraris i el termini de vigència del contracte d’exclusivitat.
 • Full d’encàrrec : És idèntic a l’anterior, només que pots lliurar la gestió de la venda de l’habitatge a diverses agències immobiliàries

Què et demana una immobiliària per vendre la teva casa?

Una agència immobiliària necessitarà el títol de propietat de l’habitatge, el teu DNI  ia poder ser, el darrer rebut de l’IBI. Hi ha documentació que caldrà de cara a tancar l’operació (cèdula d’habitabilitat, certificat energètic, etc.), però en cas de no posseir-la, us ajudaran a aconseguir-la.

Com es paga a una immobiliària?

La immobiliària cobra un percentatge del preu de venda final de la vivenda. Aquest import apareix reflectit a la relació contractual. Els honoraris immobiliaris depenen molt del mercat (zona geogràfica, tipologia, etc.) i del cost de limmoble. El més normal és que les agències immobiliàries cobrin un percentatge prèviament establert del preu final de venda de l’immoble. En qualsevol cas això mai no hauria de ser una gran preocupació, ja que sempre que estiguis en mans de grans professionals i que tinguis la certesa d’haver triat una de les immobiliàries més ben valorades, aconseguiràs vendre casa teva o pis abans i evitaràs futures baixades del valor del teu habitatge.

Quant dura un contracte amb una immobiliària?

Els contractes que se signen amb una agència immobiliària solen ser d’entre tres i sis mesos ampliables si les dues parts hi estan d’acord. Cada immobiliària té les seves pròpies relacions contractuals, per la qual cosa cal mirar a les clàusules els terminis per rescindir-ho i quan cal avisar.

Si desitges valorar el teu pis per a la venda o el lloguer a Barcelona, ​​no dubtis en contactar amb nosaltres.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...