Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Banc Central Europeu: Els preus dels habitatges cauran fins a un 9% per les pujades de tipus

set. 21, 2022 | Inmobiliaria, Patrimoni

El Banc Central Europeu (BCE) estima que els preus dels habitatges al conjunt de la zona de l’euro registraran un descens de fins al 9% en els propers dos anys, com a conseqüència de la pujada dels tipus de interès de les hipoteques.

preus dels habitatgesEn un article publicat al seu ‘Butlletí Econòmic’, diversos economistes de la institució han explicat que el primer trimestre del 2022s’ha registrat un increment dels tipus d’interès de les hipoteques de 63 punts bàsics, la qual cosa suposa el més increment semestral que s’ha registrat mai.

En aquest sentit, han afegit que aquesta alça tindrà efecte tant en el preu dels habitatges com en la inversió immobiliària. D’acord amb una projecció lineal elaborada pels tècnics del BCE, un increment d’un punt percentual en els tipus de les hipoteques provoca un descens del 5% dels preus dels habitatges després de dos anys, així com una caiguda del 8% de les inversió immobiliària.

No obstant això, si es té en compte una projecció no lineal per tenir en compte una sensibilitat de preus més gran per l’entorn de tipus d’interès baixos, l’impacte d’aquesta pujada d’un punt percentual es duplica. Així, els preus dels habitatges podrien baixar un 9% en un termini de dos anys, mentre que la inversió cauria un 15%.

No obstant això, part del descens del preu dels habitatges podria veure’s compensat per un augment de preus i inversió en habitatges més espaiosos i allunyats dels centre de les ciutats per ajustar-se a les preferències canviants de les llars després de la pandèmia.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...