Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

La compravenda d’habitatges després de l’estiu: Hi haurà més o menys transaccions?

ag. 17, 2023 | Inmobiliaria, Patrimoni

Encara que el mercat immobiliari no es para tampoc a l’estiu, és veritat que les vacances fan que alguns compradors s’esperin al setembre per acabar de mirar i negociar el preu de l’habitatge. Què passarà amb la compravenda d’habitatges després de l’estiu?

L’últim trimestre de l’any ha estat històricament un bon moment per fer una compravenda. Tot i la pujada dels tipus d’interès anunciada recentment pel Banc Central Europeu, no veiem motiu perquè aquest any sigui diferent.

Tot i així, cal esperar que després de l’estiu s’incrementi el nombre de compravendes d’immobles, especialment les destinades a la inversió. Tot i això, és possible que aquelles que es destinen a la residència habitual segueixen veient-se afectades pel nivell d’endeutament que estan suportant les famílies.

És possible que el mercat immobiliari experimenti una lleugera moderació al nombre de compravendes després de l’estiu. Això és perquè hi ha diversos factors econòmics, tots estretament relacionats, que podrien afectar el mercat immobiliari després de l’estiu, si bé ho faran de manera moderada.

Un dels factors principals que podria influir en aquest sentit és l’impacte de la inflació a l’economia de les famílies. Lògicament, en augmentar els preus dels béns i serveis bàsics, les famílies tenen menys capacitat adquisitiva i, per tant, moltes optaran per postergar les seves decisions de compra d’habitatge.

Un altre aspecte que ha de tenir en compte el professional és que els bancs estan aplicant criteris més restrictius a l’hora d’atorgar finançament. Aquesta situació limita l’accés a l’habitatge a certs compradors, especialment als que tenen ingressos més baixos o que no compleixen els nous estàndards de solvència exigits per les entitats bancàries.

Tardor sol ser un moment en què els particulars, després de la pausa estiuenca, reprenen les decisions de compra i/o venda i els bancs solen oferir millors condicions de cara a la recta final de l’any,  especialment en aquelles entitats que tinguin amb objectiu guanyar quota al mercat hipotecari.

A quins llocs hi haurà més compravenda d’habitatges

Es preveu un increment de la compravenda d’habitatges en zones més sensibles a l’increment de l’oferta i on també les rendibles són més altes. Ara mateix veiem una gran demanda per zones costaneres a llevant i sud.

A les zones més prime de les grans ciutats, amb especial èmfasi a Madrid i Barcelona, ​​el mercat immobiliari s’ha mostrat més resistent al llarg del 2023 i la compra d’aquests béns com a inversió ha aguantat la pujada de tipus.

Així mateix, davant d’una perspectiva d’escassetat en la concessió de crèdit, la solvència dels habitatges situats a zones prime es veurà afavorida pels bancs a l’hora de concedir préstecs hipotecaris”, respon l’expert.

Els lloguers segueixen en màxims històrics a molts barris i això també augmenta l’interès per part dels particulars per adquirir un immoble en propietat.

Les compravendes es realitzen a les grans capitals, i a l’habitatge per a ús habitual, no de vacances. Això és degut, en primer lloc, al fet que aquestes ciutats solen ser centres d’activitat empresarial i comercial. Compten amb més empreses, oficines i centres de negocis, cosa que atrau una gran quantitat de professionals i treballadors que busquen viure a prop dels seus llocs de treball per reduir temps de desplaçament i millorar la seva qualitat de vida.

I a les ciutats hi ha un mercat laboral més ampli i diversificat, cosa que atrau persones de diverses regions i perfils, incrementant la demanda d’habitatges, tant en compra com en lloguer.

És la tardor un bon mes per comprar habitatge?

Sempre els mesos de setembre i octubre són bons per comprar, ja que s’incrementa l’oferta i encara no hi ha aquesta demanda urgent queda al final d’any.

Després de l’estiu es reactiva completament tota l’activitat immobiliària, hi ha més disponibilitat de propietats ja que molts propietaris decideixen posar a la venda els seus immobles o reprenen la recerca de comprador. Així mateix, com hem assenyalat anteriorment, les entitats bancàries que tinguen com a objectiu guanyar quota de mercat hipotecari tindran condicions més atractives per als que vullguen adquirir un immoble.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Benvingut al blog de Solfinc! Si alguna vegada has pensat a comprar un habitatge a Barcelona, segurament t'has trobat amb termes legals que poden semblar confusos. Un dels documents més importants en qualsevol transacció immobiliària és la nota simple. Saps per a què...

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...