Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Puc fer servir la piscina comunitària si sóc propietari d’una plaça de garatge?

juny 10, 2022 | Comunitats, Comunitats, Últimes entrades

Potser t’has preguntat mai si pots fer servir la piscina comunitària si ets propietari d’una plaça de garatge d’una comunitat de veïns, però no de l’habitatge.

Aquest és un tema molt polèmic i recentment el Tribunal Suprem ha assegut jurisprudència sobre aquest assumpte.

Amb l’arribada de l’estiu sempre ve de gust evitar la calor enganxant-te una bona capbussada.

El més habitual és que acudeixis a una piscina, ja sigui comunitària o de caràcter municipal, perquè així no t’afectin tant les altes temperatures.

Un dels dubtes més habituals en aquest sentit té a veure amb l’ús de les piscines comunitàries, és a dir, qui hi poden accedir.

Per exemple, pots fer servir la piscina comunitària si ets propietari d’una plaça de garatge i no d’un habitatge?

La resposta no és tan senzilla i fins i tot el Tribunal Suprem s’ha hagut de pronunciar sobre aquest assumpte després de la denúncia d’una comunitat de propietaris.

A continuació, explicarem si aquells que són només propietaris d’una plaça de garatge es poden banyar.

piscina comunitària

El Tribunal Suprem aclareix qui pot fer servir la piscina comunitària

Els propietaris dels habitatges són els que han de decidir la normativa de la piscina comunitària i qui la pot utilitzar.

Normalment les comunitats de propietaris estan administrades per un administrador de finques, cosa que facilita aquest tipus de consultes i gestions.

D’aquesta manera, si els propietaris decideixen que el propietari d’un garatge no pot entrar a la piscina, caldrà acatar la decisió.

La Sentència del Tribunal Suprem

Així ho assegura la sentència del Tribunal Suprem abans esmentada.

La decisió dóna la raó a una comunitat de veïns de Mallorca que va prohibir l’ús de la piscina per part del propietarid’una plaça de garatge.

“Una piscina, per la seva naturalesa, està al servei dels propietaris que tinguin a l’edifici la seva residència”, aclareix la sentència.

“Els titulars dels garatges en són propietaris, però no per això són residents, sinó usuaris d’una plaça d’estacionament”, prossegueix.

Els propietaris d’una plaça de garatge no contribueixen al manteniment de la piscina, així que no tindrien dret a fer servir les instal·lacions.

“La piscina, com a element comú, no té com a destinació natural servir de gaudi als titulars dels aparcaments, els quals els adquireixen per estacionar un vehicle i no per les particularitats recreacionals de la edificació”, resumeixen els magistrats.

Llavors, tots els propietaris de places de pàrquing tenen prohibit fer servir la piscina?

Aquesta decisió sentarà jurisprudència, ja que servirà com a aval per a totes aquelles comunitats de veïns que vulguin restringir l’ús de la piscina.

No vol dir que tingueu sempre prohibit banyar-vos a la piscina comunitària si sou propietari d’un garatge.

Sempre ho pots parlar amb el president de la comunitat de propietaris i arribar a un acord si estan disposats.

Aquest tipus de gestions se solucionen fàcilment amb un bon administrador de comunitats, essent necessari el millor administrador de finques a Barcelona.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut a BlogFacebookInstagram Twitter per més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...