Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Puc crear un hort urbà en la meva comunitat de veïns?

jul. 1, 2020 | Últimes entrades

La creació d’horts urbans és una moda que s’està estenent per les grans ciutats. No només es limita a les terrasses o balcons particulars, sinó que algunes zones comunitàries com els terrats o zones enjardinades poden ser bons candidats per crear un hort urbà en la nostra pròpia comunitat de propietaris. Habilitar un hort comunitari pot ajudar a revalorar l’edifici; reforçar les relacions veïnals; fomentar l’educació ambiental entre els més petits, a més de permetre’ls consumir productes frescos, saludables i de temporada; reduir les emissions de CO2, i millorar el rendiment energètic de l’edifici.

Però, ¿Quins són els requisits per tenir un hort urbà?

  • Permisos:

No es requereix cap permís administratiu. Qualsevol pot improvisar un petit hort urbà a la terrassa o balcó, però la instal·lació d’un hort a alguna zona comunitària com el terrat o els jardins requereix de l’aprovació de la comunitat de propietaris per unanimitat, ja que, segons la Llei de Propietat Horitzontal, no podran realitzar innovacions que facin inservible alguna part de l’edifici per a l’ús i gaudi d’un propietari, si no consta prèviament el seu consentiment exprés.

  • Informe tècnic:

Si volem situar l’hort urbà al terrat de l’edifici, el primer que haurem de fer és anar a Col·legi d’Arquitectes o a Col·legi d’Aparelladors per concertar la realització d’un estudi de càrregues que analitzi el pes per metre quadrat que pot suportar la coberta i garanteixi que el futur hort no afectarà la seguretat de l’edifici.

Com gestionar bé un hort comunitari?

Per molt ben dissenyat i equipat que estigui un hort comunitari, si no es gestiona bé no tindrà cap futur. El més convenient és que la pròpia comunitat de veïns prevegi el finançament i el reglament que reguli el seu funcionament i manteniment amb torns dels diferents veïns.

A més de gaudir de les teves pròpies verdures i hortalisses, la creació d’un hort urbà a la teva comunitat de veïns contribuirà a fomentar la convivència, la cooperació i les relacions intergeneracionals entre els habitants de l’edifici.

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...