Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

El preu de l’habitatge creix un 1,5% a l’abril, la pujada mensual més gran en gairebé dos anys

maig 9, 2022 | Lloguer, Patrimoni

El preu de l’habitatge usat a Espanya ha registrat una pujada de l’1,5% durant el mes d’abril, situant-se en 1.853 euros/m2, fet que suposa la pujada mensual més gran des de l’agost del 2020, segons l’últim  índex de preus immobiliaris de idealista. Aquesta dada d’abril és un 3,3% més alta que la del mateix mes de l’any passat, mentre que se situa un 9,7% per sota del preu màxim històric de l’habitatge a Espanya.

El preu d’habitatges per comunitats autònomes

Fins a 15 regions espanyoles mostren preus superiors al mes passat. Navarra (2,9%) lidera les pujades seguida de la Comunitat Valenciana (2,5%), Andalusia i Castella-la Manxa (2,1% en tots dos casos), Aragó (1,6%) i Múrcia (1,5) %).

Per sota de la mitjana nacional hi ha les pujades de Catalunya (1,3%), Canàries (0,7%), Cantàbria i Euskadi (0,6% en ambdós casos), Extremadura, Galícia, Madrid i Castella i Lleó ( 0,5% a les quatre regions) i Astúries (0,2%).

Balears (-0,4%) i La Rioja (-0,2%) són les úniques regions on ha baixat el preu de l’habitatge usat durant el mes d’abril.

Balears, amb 3.353 euros/m2, és l’autonomia més cara d’Espanya, seguida per la Comunitat de Madrid (3.012 euros/m2), fet que suposa el preu més alt a la regió des que idealista té registres. Al costat oposat de la taula, trobem Castella-la Manxa (896 euros/m2), Extremadura (946 euros/m2) i Múrcia (1.092 euros/m2), que són les comunitats més econòmiques.

Províncies

La tendència alcista es repeteix a nivell provincial, i 40 tenen preus superiors als registrats al mes de març. La pujada més gran s’ha viscut a la província de Toledo (3,1%), seguida de Navarra (2,9%), Guipúscoa (2,6%), Terol (2,4%), Conca (2,3%) ), Guadalajara (2,2%), Màlaga i Tarragona (2,1% a les dues províncies). Al costat contrari, Palència (-1,6%) encapçala el llistat de les províncies on ha baixat el preu durant l’últim mes, seguida de la província de Lleó (-0,5%), Balears i Huelva (- 0,4% en tots dos casos).

Balears es reafirma com la província més cara per adquirir un habitatge (3.353 euros/m2) davant de Guipúscoa (3.253 euros/m2). Els segueixen Madrid (3.012 euros/m2) i la província de Barcelona (2.726 euros/m2).

Ciudad Real és la província més econòmica amb un preu de 765 euros/m2. El segueixen Cuenca (814 euros/m2) i Jaén (834 euros/m2).

Capitals

Durant el mes d’abril, 35 capitals han experimentat increments del preu de l’habitatge. La pujada més pronunciada és la viscuda per Pamplona, ​​on les expectatives dels venedors van créixer un 4,2%, seguida d’Osca (3,7%), Guadalajara (2,9%), Santa Cruz de Tenerife (2,6%) ), Terol (2,4%) i Sant Sebastià (2,2%).

D’altra banda, Palència i Conca (-1,3% en tots dos casos) encapçalen les caigudes de preus durant l’últim mes, seguides de Palma (-1,2%), Càceres (-1%), Bilbao i Soria (- 0,9% als dos mercats).

Durant el mes d’abril, el preu puja un 0,7% a Barcelona i un 0,6% a Madrid. Atenent la tendència interanual el preu puja un 2,3% en el cas de Madrid i un 0,2% en el de Barcelona.

Sant Sebastià és la capital més cara d’Espanya en situar el preu en 5.006 euros/m2, fet que suposa el preu més alt des que idealista té registres. El segueixen Barcelona (3.999 euros/m2) i Madrid (3.804 euros/m2). Lleida, en canvi, és la capital més econòmica amb 1.065 euros/m2, seguida per Múrcia (1.080 euros/m2) i Àvila (1.081 euros/m2).

L’índex de preus immobiliaris d’idealista

Per a la realització del índex de preus immobiliaris d’idealista s’analitzen els preus d’oferta (sobre metres quadrats construïts) publicats pels anunciants d’idealista. S’eliminen de l’estadística els anuncis atípics i amb preus fora de mercat. Incloem la tipologia d’habitatge unifamiliars (xalets) i descartem els immobles de qualsevol tipologia que porten molt de temps a la nostra base de dades sense obtenir interacció dels usuaris. La dada final es genera utilitzant la mitjana de tots els anuncis vàlids de cada mercat.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Font: Idealista.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...