El preu del lloguer al juliol (5,6%), la pujada més gran de l’any

ag. 3, 2022 | Lloguer, Lloguer, Patrimoni

Segons un estudi de idealista, la pujada del preu del lloguer al juliol a Espanya arriba als 11,3 euros/m2 al mes de mitjana, amb un increment del  5,6% interanual, fet que suposa la pujada més gran registrada des de començament d’any, i també la més destacada després del Covid. Aquesta dada de juliol és encara un 1,7% inferior al màxim assolit el setembre del 2020. Els grans mercats també han acompanyat aquest augment de les rendes que demanen els propietaris amb importants pujades a Barcelona (19,2%) i Madrid (9,5%).

Enfront del mes passat, els preus han tancat amb un creixement mitjà nacional del 0,7%, mentre que, enfront de l’últim trimestre, les rendes han pujat un 3,8%. El mercat de lloguer en altres grans ciutats espanyoles, com València i Màlaga, totes dues amb un 13%, també han marcat augments de dos dígits si ho comparem amb el mateix mes de l’any passat. Altres capitals com Palma (9,7%), Sant Sebastià (7,1%), Las Palmas de Gran Canària (7,6%) Saragossa (5,6%) o Sevilla (5,3%) han registrat pujades més moderades.

Capitals de província – dades mensuals

Analitzant les capitals de les províncies, 25 han experimentat aquesta pujada del preu del lloguer durant el darrer mes. L’increment més pronunciat és el d’Alacant, on les rendes van pujar un 4%, seguida de Santa Cruz de Tenerife (2,2%), Logronyo (2%) i Castelló de la Plana (1,9%).

Algunes de les principals ciutats del país tenen rendes superiors a les registrades al juny: Màlaga i Madrid (1,5% en ambdós casos), Barcelona (1,3%), Palma (0,9%), Sevilla i València ( 0,1% a les dues capitals).

Al costat contrari, Terol és la capital on més ha baixat el preu del lloguer durant l’últim mes (-3,9%), seguida de Segòvia (-3,6%), Osca (-3,5%) , Zamora (-3,1%) i Càceres (-2,6%).Barcelona es desmarca encara més com la capital amb els lloguers més cars amb un preu de 17,4 euros/m2/mes. El segueixen Madrid (15,9 euros/m2/mes), Sant Sebastià (15,5 euros/m2), Bilbao (12,6 euros/m2) i Palma (12,1 euros/m2). Zamora, per contra, és la capital amb la renda més econòmica d’Espanya amb 5,7 euros/m2, seguida d’Orense i Ciudad Real (5,9 euros/m2 en tots dos casos).

Juliol 2022. Preu mitjà de l’habitatge de lloguer

pujada del preu del lloguer al juliol per capitals de provínciapujada del preu del lloguer al juliol per capitals de província - 2

Províncies – dades mensuals

La pujada del preu del lloguer ha arribat a 36 províncies respecte al registrat el mes de juny. Les pujades més importants s’han viscut a Cantàbria (4,5%), Castelló (4,3%), Múrcia (4%), Girona (3,8%) i Huelva (3,6%). Al costat contrari, Zamora (-2,5%) encapçala el llistat de províncies que han experimentat baixades a les rendes, seguida de Segòvia (-1,9%), Pontevedra (-0,8%) i Càceres (-0 ,7%).

Barcelona (15,4 euros/m2/mes) continua sent la província més cara, davant de Madrid amb 14,7 euros/m2 i Guipúscoa amb 14,3 euros/m2. Jaén, per contra, és la província més econòmica (5,4 euros/m2), seguida per Ciudad Real i Zamora (5,5 euros/m2 a les dues províncies).

Juliol 2022. Preu mitjà de l’habitatge de lloguer

pujada del preu del lloguer al juliol per provínciapujada del preu del lloguer al juliol per província - 2

Comunitats Autònomes – dades mensuals

Quan la pujada del preu del lloguer s’ha registrat a 13 regions durant l’últim mes. Cantàbria (4,5%), Regió de Múrcia (4%), Comunitat Valenciana (2,9%), La Rioja (1,9%), Catalunya i la Comunitat de Madrid (1,5% en ambdós casos) lideren els increments de preu.

Els segueixen Aragó (1,4%), Balears (1%), Extremadura (0,6%), Astúries (0,5%), Andalusia i Castella-la Manxa (0,3% a les dues regions) i Navarra ( 0,1%). Al costat contrari, se situen les baixades de preu de Castella i Lleó (-0,4%) i Galícia (-0,1%). A Euskadi i les Canàries els preus es van mantenir sense variacions durant el mes de juliol.

Catalunya i la Comunitat de Madrid (14,7 euros/m2/mes) comparteixen les rendes més cares per autonomies, seguides de les Balears (14 euros/m2) i Euskadi (12,4 euros/m2). A la banda oposada de la taula trobem Extremadura (5,7 euros/m2) i Castella-la Manxa (6,2 euros/m2) que són les comunitats més econòmiques.
A les regions de Balears, Canàries (11,1 euros/m2/mes), Navarra (9,3 euros/m2), Aragó (8,3 euros/m2), Regió de Múrcia (7,6 euros/m2), La Rioja (7,4 euros/m2), Castella-La Manxa i Extremadura es registren els preus màxims de les rendes de tota la sèrie històrica.

Juliol 2022. Preu mitjà de l’habitatge de lloguer

pujada del preu del lloguer al juliol per comunitats autònomes

Ara el que ens hem de preguntar és, ¿Pujarà més durant els propers mesos? Esperem que no.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres a través dels formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per més contingut del sector.

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

La seguretat en una comunitat de propietaris és una responsabilitat compartida, i els extintors tenen un paper crucial en la protecció de tots els residents. Ja tractem en un article anterior la normativa de la protecció contra incendis als pàrquings. En aquest...