Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

abr. 16, 2024 | Lloguer, Últimes entrades

En la sempre vibrant i cosmopolita ciutat de Barcelona, una tendència emergent està guanyant popularitat entre els joves professionals i estudiants: el coliving. Aquesta innovadora manera de viure combina la comoditat d’una llar amb serveis compartits i un ambient comunitari dinàmic. En el blog de Solfinc, explorarem què és exactament el coliving, per què està experimentant un auge a Barcelona i com aquesta tendència està transformant el panorama immobiliari de la ciutat i el lloguer a Barcelona. Des dels beneficis pràctics fins a les oportunitats socials que ofereix, descobreix per què el coliving s’ha convertit en una opció atractiva per a aquells que busquen una experiència de vida única a Barcelona.

Què és el coliving?

En el context actual d’habitatge i estil de vida, el coliving es presenta com una alternativa innovadora i atractiva per a moltes persones. Aquesta forma de convivència consisteix a compartir espais comuns amb altres residents, fomentant la interacció i la col·laboració.

Concepte de coliving

El coliving es basa en la idea de crear comunitats on els residents puguin viure, treballar i socialitzar en un mateix lloc. Es tracta d’un model de convivència que promou la col·laboració, l’intercanvi d’experiències i la creació de relacions significatives.

Model de vida en comunitat

 • El coliving implica compartir àrees comunes com a cuines, sales d’estar i llocs de treball amb companys de pis o colivers.
 • Els residents tenen l’oportunitat de participar en actes i activitats organitzats per a promoure la integració i el networking.
 • Es fomenta la creació de relacions de confiança i suport mutu entre els membres de la comunitat personal i professionalment.

Avantatges del coliving a la ciutat

 • El coliving ofereix una forma més accessible i flexible d’habitar en àrees urbanes com Barcelona.
 • Permet als residents gaudir de serveis i comoditats que poden no ser accessibles en un lloguer tradicional.
 • Facilita la creació d’una xarxa de contactes i relacions socials en un entorn dinàmic i multicultural.

Coliving a Barcelona: Una tendència en auge

Barcelona es destaca per ser un lloc ideal per al coliving, oferint una experiència única i enriquidora per als qui trien viure en comunitat compartida.

Què ofereix el coliving a Barcelona?

 • Habitacions privades moblades en ubicacions privilegiades.
 • Serveis inclosos per a una major comoditat.
 • Oportunitats d’integració i networking entre residents.

Beneficis de viure en una comunitat compartida

Habitar en un entorn de coliving a Barcelona brinda múltiples avantatges, com:

 • Convivència amb persones de diferents cultures i estils de vida.
 • Possibilitat de participar en esdeveniments i activitats per a enriquir l’experiència.
 • Creació de llaços i relacions duradores en un ambient acollidor.

Per què Barcelona és el lloc ideal per al coliving?

 • Ofereix una àmplia varietat d’opcions culturals i socials per a explorar.
 • Clima mediterrani i entorn urbà cosmopolita que atreuen a residents d’arreu el món.
 • Infraestructura i serveis de qualitat per a una vida còmoda i connectada a la ciutat.

Empreses líders en el sector

Aticco Living: Una proposta única a la ciutat

Aticco Living es destaca per oferir apartaments totalment equipats situats en les millors zones de Barcelona. Les seves habitacions privades completament moblades brinden comoditat i conveniència als residents. A més, l’empresa s’enfoca a fomentar la integració i el networking entre els residents mitjançant una àmplia varietat d’esdeveniments i activitats.

Haaus: Enfocament en sostenibilitat i diversitat

Haaus es caracteritza pel seu compromís amb la sostenibilitat i la creació de comunitats diversificades i acollidores a Barcelona. Les seves estades compartides, com a sales de cotreball, patis i terrats, brinden oportunitats perquè els residents es connectin i socialitzin. L’empresa també ofereix descomptes exclusius en gimnasos, transport i serveis de lliurament per a millorar l’experiència dels seus residents.

Creació de comunitats enriquidores

El coliving a Barcelona no només brinda l’oportunitat de viure en una ciutat vibrant i cosmopolita, sinó que també permet crear comunitats enriquidores on la integració i el networking entre residents són fonamentals.

Integració i networking entre residents

 • Organització d’actes i activitats per a fomentar la interacció.
 • Creació d’espais comuns per a l’intercanvi d’idees i experiències.
 • Promoció de la col·laboració i el suport mutu entre els residents.

Diversitat cultural i social en el coliving

 • Convivència amb persones de diferents nacionalitats i cultures.
 • Enriquiment a través de l’intercanvi de costums i tradicions.
 • Creació d’un ambient inclusiu i respectuós on es valoren les diferències.

Oportunitats d’aprenentatge i desenvolupament personal

 • Accés a activitats de formació i creixement personal.
 • Potenciació del desenvolupament d’habilitats socials i de comunicació.
 • Estímul per a sortir de la zona de confort i explorar noves perspectives.

Coliving en Barcelona

Experiència del coliving a Barcelona

Estil de vida flexible i comunitari a la ciutat comtal

Viure en un entorn de coliving a Barcelona brinda l’oportunitat d’experimentar un estil de vida flexible i comunitari, on la interacció amb altres residents és part essencial de l’experiència diària. La possibilitat de comptar amb estades compartides i activitats comunes fomenta la creació de vincles i la sensació de pertinença a una comunitat dinàmica i acollidora.

Participació en activitats culturals i socials

 • Descobrir la riquesa cultural de Barcelona a través de la participació en diverses activitats culturals i socials és un dels avantatges destacats del coliving a la ciutat.
 • Des de sortides culturals a exposicions d’art i actes musicals fins a la celebració de festes temàtiques i sopars internacionals, l’àmplia varietat d’opcions ofereix un ventall d’oportunitats per a enriquir el coneixement i gaudir de moments inoblidables al costat dels companys de comunitat.

Creació d’una comunitat estimulant i enriquidora

La convivència en un espai de coliving a Barcelona propícia la creació d’una comunitat estimulant i enriquidora, on la diversitat de perfils i backgrounds dels residents es converteix en un valor afegit. La interacció constant amb persones de diferents llocs del món i la possibilitat de compartir vivències i coneixements contribueixen a un ambient dinàmic i propici per al creixement personal i professional.

El coliving és un concepte emocionant i atractiu que ha capturat l’atenció de molts a Barcelona. No obstant això, mentre que la idea de compartir espai i crear una comunitat pot semblar temptadora, és important considerar els desavantatges a mitjà i llarg termini. Encara que el coliving ofereix comoditats i oportunitats socials, tenir la teva pròpia propietat continua sent una inversió sòlida i una experiència de vida incomparable. Per això, és fonamental sospesar acuradament els avantatges i desavantatges abans de fer el pas cap al coliving i considerar la possibilitat d’adquirir la teva pròpia llar al més aviat possible. A Solfinc, som aquí per a ajudar-te a explorar totes les teves opcions i prendre la millor decisió per al teu futur a Barcelona.

Avantatges de tenir el teu propi espai a Barcelona

Tenir la teva pròpia llar a Barcelona comporta una sèrie d’avantatges que poden millorar significativament la teva qualitat de vida a la ciutat.

Independència i privacitat

 • Gaudir del teu propi lloc significa tenir el control total del teu entorn, permetent-te gaudir de la privacitat i la independència que tant valores.
 • Poder decorar i personalitzar la teva llar al teu gust, creant un ambient que reflecteixi la teva personalitat i estil de vida.

Estabilitat i seguretat

 • Disposar d’un espai fix et proporciona estabilitat i seguretat a llarg termini, evitant la incertesa d’haver de canviar d’allotjament amb freqüència.
 • Sentir-te realment a casa i establir arrels a la ciutat, la qual cosa contribueix al teu benestar emocional i mental.

Comoditat i llibertat

 • Tenir el teu propi lloc et brinda la comoditat de disposar de totes les teves pertinences en un lloc segur i accessible, sense haver de compartir-les amb desconeguts.
 • Gaudir de la llibertat d’organitzar la teva vida segons les teves pròpies normes i horaris, sense dependre dels acords comunitaris del coliving.

Flexibilitat i adaptabilitat

 • La possibilitat d’adaptar el teu espai a les teves necessitats canviants, creant un ambient versàtil que s’ajusti al teu estil de vida en constant evolució.
 • Poder canviar de residència o estil de vida sense els compromisos a llarg termini que implica el coliving, mantenint sempre la llibertat d’elecció.

En resum, si bé el coliving pot oferir una experiència única i socialment enriquidora, és essencial tenir en compte les seves possibles limitacions a llarg termini. L’adquisició de la teva pròpia propietat continua sent una inversió valuosa que brinda estabilitat i llibertat a llarg termini. A Solfinc, estem compromesos a ajudar-te a prendre decisions informades sobre el teu futur immobiliari a Barcelona. Contacta amb nosaltres avui mateix per a explorar totes les teves opcions i trobar la millor solució per a les teves necessitats i aspiracions d’habitatge.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...