Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Què és la Tarifa Últim Recurs del gas?

oct. 31, 2022 | Comunitats

La TUR o Tarifa Últim Recurs es una nova tarifa de gas natural regulada pel Govern d’Espanya destinada a les comunitats de propietaris amb calderes comunitàries per reduir l’impacte dels elevats preus del mercat energètic.

Aquesta TUR d’Estalvi Veïnal posa límits als preus del mercat i a més està subvencionada pel Govern d’Espanya.

Quant puc estalviar amb la TUR d’Estalvi Veïnal?

L’estalvi aproximat és del 50% respecte al que es pagaria sense aquesta mesura.

Quan puc acollir-me a la TUR d’Estalvi Veïnal?

Des de l’endemà de la publicació del Reial decret llei del Govern, és a dir, des del dijous 20 d’octubre de 2022. Es pot aplicar al consum des de la data 1 d’octubre de 2022.

Qui pot acollir-se a la TUR d’Estalvi Veïnal?

Es podran acollir a la nova tarifa últim recurs les comunitats de propietaris o agrupacions de comunitats de propietaris d’habitatges d’ús residencial.

Solament podran acollir-se les comunitats de propietaris amb un consum anual superior a 50.000 kWh, així com a les empreses de serveis energètics que els prestin servei.

Qui ha de sol·licitar-la?

El/la president/a de la comunitat de propietaris o, en el seu cas, un/a representant de la mateixa usant el certificat digital de la comunitat

Com puc sol·licitar-la?

Les comunitats de propietaris han de sol·licitar aquesta nova TUR a la comercialitzadora amb la qual tenen el contracte actualment, sempre que treballin amb tarifes d’últim recurs (TUR). Les que actualment ho
fan són:

  • Grup Naturgy
  • Grup Endesa
  • Grup Iberdrola
  • GrupoTotal/EDP

Si el contracte el tens amb una comercialitzadora que no treballa amb tarifes d’últim recurs, has d’acudir al grup empresarial amb la qual la seva comercialitzadora està connectada a la xarxa o, en defecte d’això, a la comercialitzadora que tingui més quota de mercat en la teva Comunitat Autònoma.

Què passa si tinc un contracte en vigor? Puc trencar-ho?

Sí, encara que haurà d’abonar la penalització que hagi signat en el seu contracte actual si encara no ha complert el període de permanència mínim.En tot cas, s’aplicarà una nova modificació de llei del govern que limita la penalització al 5% de la facturació prevista pel terme variable d’energia.

Quins requisits ha de tenir la nostra caldera comunitària per acollir-nos a la TUR d’Estalvi Veïnal?

  • Estar al corrent de pagament de totes les obligacions econòmiques amb l’actual comercialitzadora.
  • Disposar abans del 30 de setembre de 2023 de comptadors individuals de calefacció o repartidors de costos. Per a això, ha de presentar-se un acord de la junta de propietaris aprovant la seva instal·lació en aquest termini.
  • Tenir realitzada en termini la inspecció d’eficiència energètica amb resultat positiu.

Com instal·lem els comptadors individuals? Requereix d’obra?

En primer lloc, hi ha el termini de gairebé un any per poder instal·lar-lo, encara que recomanem fer-ho el més aviat possible, perquè ajuda a controlar la despesa i augmentar l’estalvi.

La instal·lació no comporta obres, però sí que requereix del buidatge de la caldera per a la seva instal·lació.

Hi ha múltiples empreses de serveis energètics que s’encarreguen d’instal·lar-los; a més, hi ha algunes que corren amb la inversió a canvi d’un percentatge dels estalvis obtinguts a llarg termini, de manera que no té cost per als veïns.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

En la sempre vibrant i cosmopolita ciutat de Barcelona, una tendència emergent està guanyant popularitat entre els joves professionals i estudiants: el coliving. Aquesta innovadora manera de viure combina la comoditat d'una llar amb serveis compartits i un ambient...

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Comprar la teva primera llar a Barcelona pot ser un emocionant però també un procés complex ple de decisions importants. Des de triar la ubicació adequada fins a entendre els tràmits legals i financers, cada pas és crucial per a garantir una compra reeixida i...