Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Què és un sostre acústic i com instal·lar-lo per aïllar l’habitatge

set. 12, 2022 | Patrimoni, Patrimoni

Ja gairebé estem a mitjan setembre. D’aquí poc comença el compte enrere per a l’arribada del mal temps, el fred, les pluges, les ràfegues de vent… Per això, hem de començar a enfocar-nos en aquests mesos i aturar-nos a pensar en quines són  les millors reformes per fer a casa nostra, sobretot, tenint en compte la gran quantitat de temps que passarem a linterior. Per això és molt important tenir un habitatge ben aïllat, gràcies a un sostre acústic, per exemple.

Imagina que són les set de la tarda, acabes d’arribar a casa després d’un dia dur i l’únic que vols és estirar-te al sofà, posar-te la manta i servir-te un got de llet ben calenta. Encens la televisió i poses la teva sèrie preferida. Al cap d’una estona, comences a escoltar els passos amb talons de la veïna de dalt mentre la seva filla juga i llança amb força les joguines a terra alhora que plora.

Et desesperes perquè no ets capaç d’escoltar bé el que diu el teu protagonista preferit i apagues la tele. És en aquest mateix moment quan el teu cap comença a pensar en què fer perquè aquesta situació no torni a passar.

Agafas l’ordinador i busques solucions fins que en trobes la més adequada:  aïllar el sostre de l’habitatge (sostre acústic).

Aquesta situació és més habitual del que creiem. Els espanyols cada cop som més conscients de la gran importància que té un bon aïllament acústic per tal de protegir els habitatges o locals de sorolls i aconseguir, per tant, un nivell adequat de confort i benestar.

QUINS SÓN ELS PRINCIPALS AVANTATGES D’INSTAL·LAR EL SOSTRE ACÚSTIC?

  • El punt més fort és la insonorització dels habitatges, però podem destacar altres característiques.
  • La  millora de la qualitat de l’aire  que circula per l’interior, arribant a absorbir fins al 60% del formaldehid que es troba a l’aire i pot ser perjudicial.
  • Un altre avantatge és que al mercat actualment hi ha opcions de sostres acústics amb un excel·lent acabat i disseny, igual que és de  fàcil manteniment i alta durabilitat, cosa que representa una preocupació menys.
  • Actualment el tema que més preocupa tots els ciutadans és la pujada de preus. Amb aquesta reforma, en reduir l’espai a escalfar o refredar, ens permetrà poder estalviar diners a la factura.

QUINS TIPUS DE SOSTRES ACÚSTICS HI HA?

  • El primer tipus de sostre és de  fibra de vidre o llana de roca . Són unes plaques de fibra de vidre lleugeres i amb poc gruix que permeten que l’aire i el so circulin sense cap impediment. Alguns dels avantatges que té aquest tipus és que és desmuntable i resulta estèticament atractiu, però no es poden pintar.
  • Continuem amb el  sostre acústic d’escaiola perforat, que sol ser la solució més escollida pels clients. Consisteix a posar plaques perforades ia la part superior un material absorbent que absorbeixi tot el soroll. És lopció més econòmica.
  • Molt semblant al d’escaiola ens trobem amb el  sostre acústic de fusta  amb la diferència que el material és molt més noble, estètic; i el preu, més elevat. També compta amb lavantatge que és una superfície llisa i estèticament, atractiva.
  • El  sostre acústic metàl·lic  té l’avantatge davant de la resta de ser el més resistent i més fàcil de netejar i mantenir.
  • Finalment ens trobem amb el  sostre de ferritja de fusta, que com bé indica el seu nom és un conjunt d’encenalls de fusta premsats, de manera que la placa es converteix en un tros rígid i porós.

Aquesta solució és apta també per a hostaleria i restauració, centres comercials, col·legis, oficines i centres sanitaris, on en general hi ha força soroll.

COM ÉS LA INSTAL·LACIÓ D’UN SOSTRE ACÚSTIC?

El pas previ per a la instal·lació del sostre acústic és la revisió de la superfície. Ja que, en el cas de localitzar alguna esquerda o desperfecte, primer l’hem de tractar.

A continuació començarem marcant a quines zones exactes volem instal·lar les plaques i amb un mesurador ens assegurarem que quedi tot recte i en la mateixa mesura. Un cop finalitzat aquest pas donem començament a la col·lació i enganxament del material. A mesura que anem col·locant, anirem donant copets amb una mica de força per assegurar-nos que els panells s’han adherit bé i no hi ha possibilitat que caiguin.

Tot i que la instal·lació sigui senzilla, sempre és millor comptar amb un professional que pugui estudiar bé el problema abans de llançar-se a comprar una solució per poder aconseguir un resultat eficient i adequat a les nostres necessitats, ja que el soroll és un problema complex d’eliminar però fàcil de mitigar.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...