Per què no funciona el Home Staging?

març 18, 2019 | Inmobiliaria, Patrimoni

En el primer que ens fixem quan comprem qualsevol producte és en la presentació, en la imatge que ens transmet.I llavors… quan volem vendre una casa o llogar un pis, en què ens fixem aleshores? Evidentment en les fotos de l’habitatge. Aquest és un factor molt important a tenir en compte, ja que actualment tothom acut a les fotos dels portals immobiliaris i en uns segons el possible client s’ha fet una primera impressió del teu habitatge.

D’aquí ve la importància del Home Staging, una professió cada dia més estesa i coneguda en el nostre entorn.
El Home Staging és una tècnica de màrqueting immobiliari que fa ressaltar la imatge d’un habitatge amb l’objectiu de fer-la destacar d’entre les altres i vendre-la o llogar-la ràpidament i al millor preu de mercat possible. Tot i ser una tècnica reconeguda i amb resultats contrastats, hi ha detractors que opinen que no val la pena fer el Home Staging.

Quins són els 4 grans errors pel qual el Home Staging no funciona?

1. Només netejaré. Voler vendre o llogar una casa no només consisteix a netejar-la. Sí, és el primordial, ha d’estar tant net que s’ha de tenir la sensació que no ha passat ningú abans però també s’ha de:
– retirar mobiliari per tal de redistribuir de manera que flueixi l’espai i que sembli més gran i lluminós
– reparar i renovar totes les coses que estan trencades o no funcionen
– modernitzar l’espai ja sigui amb una mà de pintura a les parets i mobles o col·locant elements nous
– ordenar és bàsic, transmetre en l’energia la sensació d’equilibri i tranquil·litat

2. Només decoraré amb quatre coses maques. Ens equivoquem si pensem així. És molt més que això. És una posada en escena global amb una decoració neutre, càlida i acollidora per tal que agradi al màxim de persones possible. Es tracta de despersonalitzar l’habitatge de manera que qualsevol en mirar la foto, la pugui sentir com a seva.

3. Faré Home Staging per vendre o llogar més car. Un altre pensament erroni, ja que la intenció del home staging és que l’immoble no tingui cap punt que pugui fer discutir el preu a la baixa, per tant agilitza la negociació i en treu el màxim rendiment. Amb una bona imatge pots aconseguir el màxim dins de la franja de preu de mercat de l’habitatge, però no sobrepassar-la.

4. Qualsevol pot fer les fotos. Doncs ens tornem a equivocar si pensem així. Les fotos han de ser professionals ben il·luminades, amb una bona composició… i de qualitat per tal de destacar als portals immobiliaris i ser el reclam de les visites. Tinguem present que si les fotos ens emocionen a través de la pantalla només amb les imatges de la web, el client ja ens visita amb una predisposició positiva i això és molt important.

És aquí de vegades a on hi ha el malentès, en pensar que amb una sola acció del Home Staging funcionarà. I no és així, s’ha d’entendre com un conjunt de coneixements professionals que s’apliquen junts i alhora d’una manera intencionada i per tant realitzats per un bon professional del Home Staging.

 

Montse Roig – Home Stager de Grup Solfinc

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...