QUÈ PASSA QUAN MOR L´USUFRUCTUARI EN UN CONTRACTE DE LLOGUER?

set. 2, 2020 | Últimes entrades

En una nua propietat, qui te dret de signar el contracte de lloguer és l´usufructuari. Però, què pasa quan mor l’usufructuari en un contracte de lloguer? Els llogaters poden continuar els anys de contracte que quedarien per finalitzar el lloguer?

Per lògica, el propietari hauria de respectar el que ha signat l’usufructuari quan aquest ha mort, al igual que passa quan un propietari mor i els seus hereus han de respectar el contracte de lloguer signat pel difunt. Tot i això,  la llei diu  que des del moment en que mort l’usufructuari, el contracte de lloguer queda extingit automàticament. Es per això que un contracte de lloguer no dona seguretat si està signat per l’usufructuari.

Des de Grup Solfinc considerem que la forma idònia d’actuar segons la llei no és la correcta. S’haurien d’equiparar els contractes de lloguer signats per usufructuaris i els contractes signats pels propietaris. El govern ha canviat la llei d´arrendaments urbans per beneficiar als llogaters però no s’han fet modificacions en aquest sentit, el qual perjudica a molts llogaters que es troben amb un contracte de lloguer extingit d’un dia per l’altre.

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

La seguretat en una comunitat de propietaris és una responsabilitat compartida, i els extintors tenen un paper crucial en la protecció de tots els residents. Ja tractem en un article anterior la normativa de la protecció contra incendis als pàrquings. En aquest...