Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Què volem quan es fa reforma de la vivenda?

des. 20, 2021 | Inmobiliaria, Patrimoni

La majoria de persones consideren que el motiu principal pel qual han reformat o tenen intenció de realitzar una reforma de l’habitatge és per a realitzar una millora estètica de l’habitatge (pintar parets , canviar mobles, incloure quadres…), però, és realment el que més ens preocupa?

Al motiu de l’estètica segueix el confort general de l’habitatge. Ambdues causes de reforma evidencien l’existència d’una necessitat de comptar amb un entorn amb què sentir-se còmode i identificat des d’un punt de vista de la imatge i habitabilitat, sense entrar a valorar-ne d’altres possibles raons complementàries.

Però hi ha altres aspectes que són fonamentals per a certes persones, generant el motiu suficient per fer una reforma de l’habitatge. Això és laccessibilitat dins del pis. Entre aquestes reformes s’inclouen el canvi de la banyera per un plat de dutxa o fer les portes o passadissos més amples.

També se solen tenir en compte a l’hora de realitzar una reforma altres aspectes com la necessitat de millorar l’aïllament tèrmic, la distribució dels espais, els problemes d’humitats o males olors i l’aïllament acústic.

Aïllament tèrmic i acústic

Si bé l’aïllament tèrmic i acústic ja eren valorats abans, els canvis experimentats en l’últim any derivats de la pandèmia, especialment el fet que passem molt més temps a casa, han impulsat una major consciència cap a la importància daquests aspectes.

Per això, aquests dos aspectes són molt tinguts en compte a l’hora d’emprendre una reforma de l’habitatge, amb la finalitat d’aconseguir aquesta millora estètica i aquella llar confortable i saludable.

I és que l’aïllament tèrmic és fonamental tant per reduir la despesa de factura com per millorar la nostra salut. D’altra banda, el soroll és un dels principals problemes que tenim actualment als edificis i va més enllà de la manca de confort que podem tenir en un moment determinat. A més, pot provocar malalties i produir manca de concentració, una cosa indispensable ara que el teletreball és la nova normalitat de molts. D’aquí la importància de comptar amb solucions que ens permetin aïllar correctament els nostres habitatges del soroll incloent-hi el que prové de l’exterior com el que es transmet d’un habitatge a un altre.

Quins són els elements que es tenen més en compte en la reforma de l’habitatge?

Els elements que es tenen més en compte en la reforma de l’habitatge són el bany i la cuina, seguits de les finestres i el terra.

Darrere d’aquests elements trobem aspectes com l’aïllament tèrmic i/o acústic, millora dels materials de les parets i envans interiors, instal·lació d’equips de calefacció i aire condicionat i canvi de distribució de els espais interiors (moviment d’envans).

Si necessites informació sobre els nostres serveis, pots posar-te en contacte amb nosaltresa través de la nostra pàgina web.

I sobretot… No et perdis el nostre contingut al Blog, Facebook , Instagram o Twitter per a més contingut de sector.

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...