Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Qui aconsegueix negociar millor el preu de compra d?un habitatge? Venedor VS Comprador

jul. 27, 2023 | Inmobiliaria

Les circumstàncies del mercat són claus a l’hora de negociar el preu de compra d’un habitatge, tant a favor dels interessos del comprador en uns casos com del venedor en altres, però gairebé totes les ocasions es produeix un procés de negociació que determina el preu final. Idealista ha desenvolupat una fórmula per conèixer si aquest preu final s’aproxima més a l’objectiu del venedor, al del comprador o si es queda en un entorn neutre per a les dues parts. El resultat és que a Espanya ara mateix el mercat de venda es troba en una zona d’equilibri, on les operacions es tanquen amb descomptes a mig camí entre les expectatives de compradors i venedors.

Tot i així, el mercat no és homogeni i les variables de negociació són diferents segons la província on es produeixen. Tot i l’encariment del finançament i l’aturada al nombre de compravendes, en un total d’11 províncies la balança s’inclina cap al costat del venedor. El dinamisme d’aquests mercats i la reducció de l’estoc disponible són els responsables que les operacions es tanquin més a prop de les expectatives dels venedors en grans mercats com Madrid, Barcelona, Balears, València, Las Palmas, Santa Cruz de Tenerife o Sevilla. Els venedors tenen també la paella pel mànec a Toledo, Guadalajara, Saragossa o Tarragona.

Entre els mercats neutres per a la negociació, que suposen 19 de les 50 províncies, hi trobem zones de gran dinamisme com Alacant, Màlaga, Guipúscoa o Biscaia. Les vendes se signen amb descomptes a mig camí entre les pretensions de compradors i venedors a la Corunya, Àlaba, Almeria, Àvila, Cadis, Cantàbria, Castelló, Girona o Huelva. La llista es completa amb Lleida, Múrcia, Navarra, Ourense, Segòvia i Valladolid.

Tot i així, a la majoria de les províncies (20 de les 50) són els compradors els que aconsegueixen tancar la compravenda amb descomptes més propers als seus interessos, encara que cap d’aquestes províncies estigui entre els mercats més dinàmics. Es tracta de les províncies de Jaén, Palència, Zamora, Càceres, Terol, Albacete, Astúries, Badajoz, Burgos, Ciudad Real, Còrdova, Conca, Granada, Osca, La Rioja o Lleó. També estan en terreny favorable al comprador Lugo, Pontevedra, Salamanca i Sòria.

Qui aconsegueix negociar el preu de compra d’un habitatge a favor seu?

Tot seguit podem veure el mapa d’Espanya on s’identifica qui ha afavorit el preu final pactat per a la compravenda.

Mapa espanya qui aconsegueix negociar el preu de compra d'un habitatge a favor seu

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...