Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Quina calefacció gasta menys, elèctrica o gas?

nov. 14, 2022 | Lloguer, Patrimoni, Últimes entrades

Encara que les temperatures segueixin sent molt càlides, “Winter is coming”. Per això, amb el cost de l’energia pels núvols, ens hem de preguntar una cosa molt important per a les nostres butxaques. Quina calefacció gasta menys? i quina escalfa més?

Convé analitzar quins són els sistemes més eficients per baixar l’import de les factures, però sense renunciar al confort, una equació que sembla difícil però no ho és.

TRIA LA CALEFACCIÓ QUE GASTA MENYS EN BASE A LES TEVES NECESSITATS

El primer que hem de considerar per triar és la  mida del teu habitatge : no s’escalfi igual un pis de 50 metres que un de 100 o que un xalet. A pisos petits, la bomba de calor i les calderes de condensació resulten idònies. A les superfícies més grans convé més l’aerotèrmia (l’aerotèrmia són bombes de calor d’última generació que poden aportar refrigeració a l’estiu i calefacció a l’hivern) i la biomassa.

També cal controlar el  nombre de persones  que viuen a la vivenda: si sou dues o tres persones la caldera de condensació amb radiadors és el sistema òptim. Però si teletreballes molt des de casa el millor és invertir en aerotèrmia que, encara que sigui la més costosa, el seu consum després es deixa notar considerablement a les factures. I per últim cal considerar també si vols incloure l’aigua calenta o no.

QUINA CALEFACCIÓ CONSUMEIX MENYS

Globalment, la més eficient (parlem d’estalvi energètic) és l’aerotèrmia, si bé el preu és un dels més alts. Seguiria la caldera de gas i l’aire condicionat. Si analitzem sistemes concrets, la cosa quedaria així:

  • Calderes de condensació:  són econòmiques i eficients, però no serveixen per refrigerar l’habitatge. Aquest tipus de caldera pot estalviar fins a un 25% en calefacció i un 30% en aigua calenta si les comparem amb les calderes estanques.
  • Aire condicionat amb bomba de calor : consumeixen poc però és un sistema que no inclou aigua calenta amb la qual cosa cal preveure un altre alternatiu per a l’aigua. A més, escalfen ràpid però és cert que la calor no es manté molt de temps.
  • Caldera de biomassa:  aquestes calderes funcionen cremant biomassa i aporten calor i també aigua calenta. El seu principal desavantatge és que requereixen espai per al dipòsit amb la qual cosa no són aconsellables en habitatges petits.
  • Aerotèrmia:  dels sistemes que hem vist aquest és el més eficient. L’equip funciona amb radiadors convencionals encara que per a aquest sistema s’aconsella millor el terra radiant o radiadors de baixa temperatura. En contra, el preu és dels més elevats, molt més si has d’instal·lar a més el terra radiant, que requereix obra.

CONSELLETS PER ESTALVIAR A LA CALEFACCIÓ

Per saber quina calefacció gasta menys, has de tenir en compte diferents aspectes i escollir la que més s’adapti a les teves necessitats. En tot cas, escolliu el que escolliu, aquí hi ha uns consells per baixar les factures:

  • No tapis els radiadors , ni amb roba per assecar ni amb cobreradiadors que et podran semblar estètics però eviten que la calor surti a l’habitació.
  • Posa  rivets  en finestres i portes.
  • Regula la temperatura.  Allò idoni serien uns 19 graus a l’hivern i uns 25 graus a l’estiu.
  • Fes les  revisions a les calderes quan toqui. Les de gas s’han de revisar cada dos anys i cada 5 necessiten que la instal·lació es revisi completament. Les de biomassa requereixen una revisió anual. Els equips d’aerotèrmia s’han de revisar cada dos anys si la potència és superior a 12 kW.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...