Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Quina documentació necessites per a vendre una casa?

jul. 8, 2019 | Sense categoria

Tant si has decidit vendre la teva casa com a particular o has decidit confiar en un professional immobiliari, és important tenir en compte la documentació necessària per a vendre una casa. Cal tenir-la preparada i en regla per a poder vendre sense problemes i ràpidament.

En tota Espanya, per a vendre una casa és obligatori presentar una sèrie de documents. Aquests documents tenen com a objectiu demostrar que l’habitatge és teu, que tu ets el titular d’aquest immoble, que aquest està lliure de càrregues i compta amb el corresponent certificat energètic.

A continuació detallem tota la documentació per a vendre una casa bàsica i que és necessària al nostre país:

  • Document Nacional d’Identitat (DNI) en vigor de la persona propietària de l’habitatge.
  • Nota simple registral de l’immoble. Aquest document serveix per a acreditar el nom del propietari juntament amb els tipus de càrregues que pugui tenir l’immoble. S’aconsegueix en el Registre de la Propietat.
  • Certificat d’eficiència energètica i la seva etiqueta corresponent. És obligatori, tant per a vendre com per a llogar un immoble. Aquest document serveix per a indicar la qualificació energètica de l’habitatge.
  • Títol de propietat o escriptura de compravenda. En aquest document és on se cita el titular actual de l’habitatge. Aquest títol està inscrit en el Registre de la Propietat del lloc on se situa l’immoble.
  • Certificat de l’últim rebut de l’IBI anual.
  • Per a immobles en règim de propietat horitzontal, és necessari un Certificat de la comunitat de propietaris que certifiqui que el propietari està el corrent del pagament. El document ha d’estar degudament signat per l’Administrador de finques. A més, pot incloure també, encara que no és obligatori, la possible existència de despeses o altres obligacions pendents de pagament.
  • Certificat de deute pendent, si sobre l’habitatge pesa un crèdit hipotecari.
  • ITE (Inspecció Tècnica d’Edificis) és a dir, l’informe que regula la conversa dels immobles. Aquest document és obligatori en algunes CCAA, en habitatges amb més de 20 anys d’antiguitat.
  • També en algunes Comunitats és necessari disposar de la Cèdula d’habitabilitat de l’habitatge en vigor.

Des de Grup Solfinc et recomanem consultar la normativa de la Comunitat Autònoma on estigui situat el pis, o simplement posa’t en contacte amb nosaltres i te la facilitarem sense problema.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

En la sempre vibrant i cosmopolita ciutat de Barcelona, una tendència emergent està guanyant popularitat entre els joves professionals i estudiants: el coliving. Aquesta innovadora manera de viure combina la comoditat d'una llar amb serveis compartits i un ambient...

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Comprar la teva primera llar a Barcelona pot ser un emocionant però també un procés complex ple de decisions importants. Des de triar la ubicació adequada fins a entendre els tràmits legals i financers, cada pas és crucial per a garantir una compra reeixida i...