Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

El rebut de la llum del juliol, el segon més car de la història, segons l’OCU

ag. 1, 2022 | Patrimoni, Patrimoni, Últimes entrades

El rebut de la llum del juliol s’ha elevat a uns 115,27 euros de mitjana, fet que suposa un increment del 12% respecte a la del mes de juny passat i un 60% més que la de juliol de l’any passat, i així és el segon rebut més car de la història, segons càlculs de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

rebut de la llum juliol

Gran pujada del rebut de la llum del mes de juliol.

El preu de l’electricitat durant el juliol va ser de 144,1 euros gràcies al fet que les tecnologies que usen gas han pogut oferir la seva electricitat considerant que el preu de mercat era de només 40 euros per megawatt hora (MWh), un 23% menys que el maig -just l’anterior a implementació de l’excepció ibèrica- i gairebé un 49% menys que el preu màxim fixat el mes de març passat.

Tot i això, per calcular l’import final que pagaran els consumidors cal afegir el cost d’aplicar aquesta mesura. Així, OCU estima que el cost de compensar les empreses que generen electricitat utilitzant gas ha estat de 0,122684 euros/kWh de mitjana, a causa d’un doble rècord: els elevats preus del gas utilitzat per generar electricitat (superior a 130 euros/MWh) i l’elevat volum de gas necessari durant el mes de juliol per generar electricitat (29%).

D’aquesta manera, el resultat ha estat que durant aquest mes de juliol el preu del PVPC -la tarifa regulada- incorporant tots els seus components habituals, a més de la novetat de la compensació pel gas, ha assolit un valor mitjà de 0 ,331876 euros/kWh i un preu final del kWh més car en horari “vall” que a “plana”, ja que la compensació del gas penalitza especialment en horari “vall”.

Així, OCU va subratllar que el cost de limitar el preu del gas a la generació encareix la factura de la llum a 0,1227 euros/kWh i afecta també contractes al mercat lliure que han activat o renovat el seu contracte a partir del 26 d’abril .

D’aquesta manera, OCU ha subratllat que el mes de juliol ha servit per veure el potencial d’aquesta mesura, “però sobretot les seves limitacions per ser efectiva. El mercat majorista d’electricitat ha deixat en evidència que les mesures empreses han permès fixar un preu de l’electricitat al mercat majorista clarament inferior a l’habitual”, va afegir.

Si teniu qualsevol dubte referent a la gestió d’immobles, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través dels formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut al nostre BlogFacebookInstagram Twitter per veure més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...