Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Canviar la banyera per la dutxa: les claus de la reforma i els preus

gen. 3, 2023 | Patrimoni

El bany i la cuina són les dues opcions que es tenen més en compte a l’hora de reformar un habitatge, en concret canviar la banyera per la dutxa. És una reforma que no ha de portar molt de temps i indubtablement, et permet guanyar espai al bany: canviar la banyera pel plat de dutxa.

El preu dependrà de la mida de plat escollit, dels materials, de les aixetes, del tipus de mampara… La forquilla és àmplia i pot anar des dels 700 euros per a una cosa bàsica a més de 2.000 euros. Analitzem les possibilitats.

Feines de paleta. En aquest apartat es contemplen les despeses pròpies de treure la banyera i les rajoles. Això surt per prop de 100 euros, una mica menys, per a cadascun dels elements. Tingues en compte que caldrà col·locar la solera amb làmines impermeabilitzants abans de posar el plat. Si enrajolaràs i pavimentaràs només la zona que abans ocupava la banyera, això surt per uns 20-30 euros el metre quadrat. Si poses microciment a parets i terra l’obra surt entre 60 i 100 euros el metre quadrat: a més metres, més econòmic resulta.

Fontaneria: aixetes. En els treballs cal considerar aquest element, les aixetes, els preus de les quals varien molt segons el model que escullis. Les aixetes superposades són més econòmiques que les que van encastades. Les aixetes termostàtiques, encara que molt més pràctics, són més cares (a partir de 150 euros).

El plat de dutxa: en aquest epígraf entren en joc els materials del mateix. Així, els acrílics i els porcellànics són els més econòmics del mercat (cal comptar uns 60 euros aproximadament). No sol groguejar amb el pas del temps encara que és un material fràgil als cops i no és un material antilliscant, tingues-ho en compte en triar el model. Els més cars són els de pedra natural: marbre, granit, quars… cal comptar a partir de 400-500 euros. Aquest material també és molt sensible als cops

Pel que fa a la mampara, també hi ha molta variabilitat, segons el model que seleccionis. N’hi ha el disseny del qual estalvia espai, com les que tenen forma de L o les frontals amb un full fix i una corredissa. En tot cas, el pressupost de l’operari dependrà de les mesures, del tipus d’obertura i dels perfils. De mitjana cal comptar entre 200 i 600 euros.

En tot cas, tingues en compte que canviar la banyera per la dutxa, a banda d’estalviar aigua, suposa una economia d’espai. Si retires una banyera de 70 x 160 cm i al seu lloc poses un plat de dutxa de 70x70cm, guanyaràs un metre quadrat, cosa que no és una superfície fútil considerant que els banys solen ser els espais més petits de les cases.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...