Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

La regulació del lloguer fa caure l’oferta de pisos

març 19, 2021 | Últimes entrades, Últimes entrades

La Llei de regulació dels preus del lloguer a Catalunya, aprovada el setembre passat, ha fet caure la oferta un 10,2% a Barcelona, ​​mentre que gairebé no ha tingut impacte en les rendes, segons un estudi del portal immobiliari Idealista.

L’estudi compara l’evolució del mercat a Barcelona i Madrid, on l’estoc s’ha incrementat un 1,7%. Tot i que els preus es continuen ajustant en tots dos mercats, Idealista assegura que el fan més a Madrid (-3,4%) que a Barcelona (-3%), comparant les rendes de lloguer des de la setmana de setembre en què es va posar en marxa la llei catalana del lloguer fins a l’última setmana de febrer.

Els preus de lloguer casi no disminueixen a Catalunya, segons un estudi d’Idealista

El Parlament va aprovar aquesta llei el 18 de setembre de l’any passat per regular els preus dels arrendaments a 61 municipis de Catalunya declarats com “àrees amb un mercat de l’habitatge tens”. La normativa ha enfrontat el Govern català amb el sector immobiliari al considerar que, a mitjà termini, la llei tindrà l’efecte contrari i reduirà el nombre d’immobles en lloguer.

Des de la seva posada en marxa, en plena crisi del coronavirus, l’oferta “s’ha reduït” mentre que la pressió de la demanda s’ha incrementat, afirma l’anàlisi d’Idealista.

L’estoc de pisos al mercat de lloguer s’ha més que duplicat durant el 2020 en les dues capitals, una de les conseqüències de la pandèmia del coronavirus en el mercat d’arrendament d’habitatges. “Però mentre aquesta tendència es manté constant a Madrid, a Barcelona s’aprecia una caiguda significativa de l’oferta per la limitació als preus del lloguer des del setembre passat”, insisteix.

Pel que fa als altres 61 municipis catalans en què també s’aplica un límit als lloguers, Idealista assenyala que els efectes són majors que a la ciutat de Barcelona, ​​ja que l’estoc ha baixat gairebé un 12%, mentre que a la Comunitat de Madrid ha augmentat un 2%.

La regulació del lloguer amplia bretxes entre municipis

L’estudi alerta a més que el control de les rendes està ampliant la bretxa entre els municipis regulats i els no regulats, ja que mentre la demanda relativa a les primeres s’ha incrementat un 10,4%, en les segones ha baixat més d’un 13%, el que estaria provocant un augment de la pressió sobre les zones ja tensades prèviament.

L’estoc de cases de lloguer a les localitats sense regulació, que suposa menys d’un 10% dels habitatges en arrendament a Catalunya, amb prou feines ha vist caure el nombre d’habitatges en el mercat en un 1,2%, enfront de la caiguda de gairebé un 12% en els municipis amb control de rendes. Finalment, en la comparació de preus d’ambdues àrees, les rendes de les zones regulades de Catalunya han baixat un 2%, enfront de l’increment en els municipis no regulats del 1,3%.

D’altra banda, segueix el nostre contingut al Bloc, Facebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Font: https://www.lavanguardia.com/

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...