Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

A quina part d’Espanya és més rendible comprar un pis per llogar

febr. 1, 2023 | Inmobiliaria

Comprar un pis per llogar va tenir una rendibilitat del 6,5% anual a Espanya el 2022, segons dades revelades aquest dilluns per Fotocasa. La xifra, en base als preus de compra i lloguer del portal, varia en funció de la província, amb alguna sorpresa si es fa una ullada al mapa nacional.

«El rendiment de l?habitatge es manté en nivells molt positius. S’esperava que la rendibilitat bruta arribés a un nou màxim per la pujada dels lloguers, amb rècord històric el 2022, però el preu de venda també ha augmentat», ha assenyalat María Matos, directora d’estudis de Fotocasa. Què acaba provocant? “Si els dos mercats tenen tendència alcista, el rendiment de comprar un pis per llogar s’equilibra”, ha afegit.

La Comunitat Valenciana i Múrcia, al capdavant

Posant la vista a les autonomies, n’hi ha sis que queden per sobre de la mitjana de rendibilitat. Són el País Valencià (7,7%), Múrcia (7,7%), Cantàbria (6,9%), Canàries (6,8%), Catalunya (6,8%), Navarra (6,6%) i Castella i Lleó (6,5%).

Amb més detall, el 2022 les províncies que han presentat més rendibilitat són València, amb un 8,8%, Segòvia (7,8%), Múrcia (7,7%) i un grup en el 7,6% amb Huelva , Las Palmas, Àvila i Toledo.

Rendibilitat de comprar un pis per llogar el 2022

En un any de canvis en el panorama inversor per la pujada de tipus i la caiguda dels mercats, el totxo ha estat un focus d’inversió per als estalviadors. “Molts petits particulars estan apostant com un valor refugi per l’evolució tan positiva després de la pandèmia”, ha afegit.

Hi ha hagut un repunt en la rendibilitat a les províncies que envolten Madrid, ja que la demanda es va traslladant fora de l?autonomia central per la pujada de preus.

Comprar un pis per llogar a Gandia, la ciutat amb millor rendibilitat

Pel que fa a ciutats, Gandia (València, 10,1%) és la més rendible d’Espanya. El segueixen La Manga del Mar Menor (Múrcia, 9,7%), Laredo (Cantàbria, 9%), Torrelavega (Cantàbria, 8,8%), Torrent (València, 8,5%), Langreo (Astúries, 8, 5%), Tortosa (Tarragona, 8,4%), La Línia de Concepció (Cadis, 8,2%) i Molina de Segura (Múrcia, 8%). Completa el  top ten  Huelva (7,9%).

Al costat contrari, les rendibilitats més moderades es donen a ciutats amb els preus de l’habitatge més alts, com La Moraleja (Madrid, 3,7%), Sant Sebastià (Guipúscoa, 3,9%), Tres Cantos (Madrid, 4%), Eivissa (Illes Balears, 4,1%), Pozuelo de Alarcón (Madrid, 4,2%), Getxo (Biscaia, 4,2%) i Sant Cugat del Vallès (Barcelona, ​​4,3%).

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

En la sempre vibrant i cosmopolita ciutat de Barcelona, una tendència emergent està guanyant popularitat entre els joves professionals i estudiants: el coliving. Aquesta innovadora manera de viure combina la comoditat d'una llar amb serveis compartits i un ambient...

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Comprar la teva primera llar a Barcelona pot ser un emocionant però també un procés complex ple de decisions importants. Des de triar la ubicació adequada fins a entendre els tràmits legals i financers, cada pas és crucial per a garantir una compra reeixida i...