Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

La rendibilitat de l’habitatge per llogar se situa al 7,1%

jul. 20, 2023 | Inmobiliaria, Patrimoni

La rendibilitat de l’habitatge comprat per posar-lo al mercat del lloguer ha disminuït lleugerament durant el segon trimestre fins al 7,1%, ja que en el mateix període del 2022 el retorn que oferia se situava al 7,2%. Segons un estudi realitzat per idealista, la rendibilitat obtinguda duplica, en el pitjor dels casos, les taxes que ofereixen els bons de l’Estat a 10 anys (3,3%).

Segons aquest estudi, que per calcular la rendibilitat de l’habitatge relaciona els preus de venda i de lloguer, les oficines es mantenen com la inversió immobiliària més rendible. Comprar una oficina a Espanya per llogar-la ofereix una rendibilitat bruta del 12,8%, davant de l’11,2% que feia dotze mesos. Els locals ofereixen un rendiment del 9,7% (9,3% fa un any) i en el cas dels garatges se situa al 7,2%, per sobre del 6,2% del juny del 2022.

Rendibilitat de l’habitatge a les capitals de província

Entre les capitals espanyoles, Lleida i Múrcia són les que ofereixen més rendibilitat, ja que arriben al 8,1% en tots dos casos, seguides per Huelva, que arriba al 8%. A Madrid, la rendibilitat arriba al 5% ia Barcelona arriba fins al 5,4%.

Rendibilitat dels locals comercials

Els locals comercials són el producte que té més rendibilitat a gairebé totes les capitals. El retorn més gran s’obté a Àvila (12,8%), Múrcia (11,2%), Santa Creu de Tenerife (11,1%), Lleida (10,7%), Girona (10,6%) i Saragossa (10,5%). A Barcelona la taxa se situa al 8,1%, mentre que a Madrid es queda al 7,8%.

Terol és el mercat on la rendibilitat dels locals és menor, amb un 6,3%.

Rendibilitat de les oficines

Les oficines de Sevilla presenten el retorn més sucós entre les capitals, amb un 15,2% de rendibilitat bruta. El segueixen Saragossa (11,7%), i Almeria (10,7%). A Barcelona la rendibilitat se situa al 7,8%.

A la banda oposada, trobem les rendibilitats de Bilbao (6%), Santa Creu de Tenerife (6,2%), Sant Sebastià (6,3%), Palma (6,5%), Màlaga (6,6%) , Ourense (6,8%), La Corunya, Salamanca, Badajoz i Madrid (que comparteixen un 6,9%). El mercat d’oficines no és tan uniforme com el d’altres productes, i és impossible obtenir dades estadístiques d’un terç de les capitals espanyoles.

Rendibilitat dels garatges

Els garatges són, en contraposició, el producte menys rendible per a l’inversor a moltes capitals. La rendibilitat més gran s’obté a Múrcia (10,2%), Castelló (8,6%), Àvila (7,5%), Lleida (7,3%). A Madrid la taxa de retorn se situa al 5,4% ia Barcelona arriba fins al 6,5%.

La capital amb els garatges menys rendibles és Salamanca, amb un 2,9%, seguida per Ourense (3%), Granada, Santander i Palència (3,4% en tots tres casos).

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Benvingut al blog de Solfinc! Si alguna vegada has pensat a comprar un habitatge a Barcelona, segurament t'has trobat amb termes legals que poden semblar confusos. Un dels documents més importants en qualsevol transacció immobiliària és la nota simple. Saps per a què...

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...