Sobre la justícia i la mediació

abr. 18, 2019 | Últimes entrades, Inmobiliaria, Patrimoni

Actualment, la justícia està configurada com un dels poders més importants de l’Estat. La seva activitat suposa una garantia de control dels altres poders en favor de la ciutadania. Malgrat això, la realitat és que es destina molt poc a ella i per això és imprescindible fer un pas endavant per a respondre amb paràmetres de modernitat, eficàcia i agilitat que permetin dignificar-la.

Amb més freqüència es donen casos que suggereixen falta de credibilitat per part de la justícia davant de la societat: els jutjats es col·lapsen amb clàusules sòl, els judicis mai arriben  a i hi ha sentències que triguen anys a dictar-se. Situacions que s’han normalitzat sense contestació diligent a la ciutadania sobre els conflictes que se li plantegen.

Si volem una justícia pròpia del segle XXI, hem d’exigir que aquesta sigui respectuosa amb la ciutadania i els professionals quant al temps de la tramitació dels procediments. A més, és imprescindible una plantilla judicial que asseguri un nombre de jutges suficient davant les necessitats de la població.

En aquesta administració de justícia moderna ha de prevaler sempre el paper de l’advocacia, com a garant dels drets i les llibertats del ciutadà. Per això, i per a assegurar el dret de defensa, és vital disposar d’una justícia dotada de recursos suficients i complementaris a l’advocacia, com a traductors, intèrprets o perits.

Una justícia moderna és, així mateix, proximitat i sensibilitat amb els problemes dels qui més necessiten d’ella. En definitiva, la justícia moderna que reclamem ha de respondre als reptes actuals.

Des d’aquesta voluntat i amb la finalitat d’aconseguir la millor solució per a cada cas concret, s’ha de plantejar una justícia oberta a altres alternatives per a la resolució de conflictes que gestioni l’actual congestió i tingui com a objectiu l’acord entre les parts, en altres paraules, la mediació.

A Grup Solfinc fa temps que apostem la mediació i creiem que és una mesura que ha de progressar. A més, comptem amb dos mediadors excel·lents, Carles García i Joan Boada. Qualsevol dubte sobre la mediació o sobre com posar en marxa un procés de mediació, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres. Li resoldrem els dubtes encantats.

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

La seguretat en una comunitat de propietaris és una responsabilitat compartida, i els extintors tenen un paper crucial en la protecció de tots els residents. Ja tractem en un article anterior la normativa de la protecció contra incendis als pàrquings. En aquest...