Sobre la justícia i la mediació

abr. 18, 2019 | Inmobiliaria, Patrimoni, Últimes entrades

Actualment, la justícia està configurada com un dels poders més importants de l’Estat. La seva activitat suposa una garantia de control dels altres poders en favor de la ciutadania. Malgrat això, la realitat és que es destina molt poc a ella i per això és imprescindible fer un pas endavant per a respondre amb paràmetres de modernitat, eficàcia i agilitat que permetin dignificar-la.

Amb més freqüència es donen casos que suggereixen falta de credibilitat per part de la justícia davant de la societat: els jutjats es col·lapsen amb clàusules sòl, els judicis mai arriben  a i hi ha sentències que triguen anys a dictar-se. Situacions que s’han normalitzat sense contestació diligent a la ciutadania sobre els conflictes que se li plantegen.

Si volem una justícia pròpia del segle XXI, hem d’exigir que aquesta sigui respectuosa amb la ciutadania i els professionals quant al temps de la tramitació dels procediments. A més, és imprescindible una plantilla judicial que asseguri un nombre de jutges suficient davant les necessitats de la població.

En aquesta administració de justícia moderna ha de prevaler sempre el paper de l’advocacia, com a garant dels drets i les llibertats del ciutadà. Per això, i per a assegurar el dret de defensa, és vital disposar d’una justícia dotada de recursos suficients i complementaris a l’advocacia, com a traductors, intèrprets o perits.

Una justícia moderna és, així mateix, proximitat i sensibilitat amb els problemes dels qui més necessiten d’ella. En definitiva, la justícia moderna que reclamem ha de respondre als reptes actuals.

Des d’aquesta voluntat i amb la finalitat d’aconseguir la millor solució per a cada cas concret, s’ha de plantejar una justícia oberta a altres alternatives per a la resolució de conflictes que gestioni l’actual congestió i tingui com a objectiu l’acord entre les parts, en altres paraules, la mediació.

A Grup Solfinc fa temps que apostem la mediació i creiem que és una mesura que ha de progressar. A més, comptem amb dos mediadors excel·lents, Carles García i Joan Boada. Qualsevol dubte sobre la mediació o sobre com posar en marxa un procés de mediació, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres. Li resoldrem els dubtes encantats.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...