L’estoc d’habitatges en venda accelera la caiguda: es redueix un 8% fins al juny

jul. 20, 2022 | Inmobiliaria, Patrimoni, Patrimoni

L’oferta d’habitatges en venda s’ha reduït un 8% durant el segon trimestre del 2022, en comparació del mateix trimestre de l’any passat. El descens el primer trimestre va ser de només l’1%.

La majoria de capitals tenen ara menys habitatges en venda al mercat

La majoria de capitals de província espanyoles tenen ara menys habitatges en venda dels que hi havia fa un any. La reducció és del 31% a València i Santander i se situa al 30% a Terol. A continuació, se situen Guadalajara (-27%), Santa Cruz de Tenerife (-24%) i Sant Sebastià (-21%). Amb una reducció del 20% es troben les ciutats de Sevilla, Palma i Cadis, mentre que a Saragossa s’ha quedat al -19% i al -18% a Màlaga.

D’entre els grans mercats, l’oferta també s’ha reduït a Bilbao (-16%), Madrid (-15%) i Barcelona (-2%).

Tot i així, l’estoc en venda ha crescut en 7 ciutats més amb Ourense al capdavant (15%). El segueixen Lleó (13%), Ceuta (11%) i Conca (10%). Amb increments d?un sol dígit els segueixen Jaén (8%), Zamora (3%) i Ciudad Real (1%). A Palència i Granada, l’estoc d’habitatge en venda s’ha mantingut estable durant el darrer any.

habitatges en venda a capitals d'Espanya

Habitatges en venda a les capitals de cada província – 1

habitatges en venda a capitals d'Espanya

Habitatges en venda a les capitals de cada província – 2

 

Menys habitatges en venda a nivell provincial

A nivell provincial, la situació ha estat similar a l’últim any. Osca registra la caiguda més gran d’oferta, amb un 31% menys que fa un any. El segueixen Guipúscoa (-22%) i Las Palmas (-21%). Per sobre del 15% de caiguda hi ha Balears (-19%), València (-18%), Segòvia (-18%), Cantàbria, Navarra, Madrid (-17%, en els tres casos), Toledo, Biscaia, Guadalajara , Àlaba, Sevilla i Saragossa (-16% en tots ells).

Ourense, per part seva, ha vist com el seu estoc d’habitatges creixia un 9%, seguida per Lleó (7%), Jaén i Càceres (6% en tots dos casos). La llista de províncies on l’oferta ha crescut es completa amb Còrdova (4%), Ciudad Real (4%), Alacant (3%), Múrcia (2%), Tarragona i Palència (1% a les dues províncies).

habitatges en venda a províncies d'Espanya

Estudi a nivell provincial – 1

habitatges en venda a províncies d'Espanya

Estudi a nivell provincial – 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pots posar-te en contacte amb nosaltres a través dels formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per més contingut del sector.

Font: Idealista.