L’euríbor disparat: la taxa diària supera ja l’1% i marca màxims d’una dècada

juny 15, 2022 | Patrimoni, Últimes entrades

L’euríbor a 12 mesos continua la seva escalada i ja se situa per sobre de l’1% en taxa diària, un nivell que no tocava en els darrers 10 anys .

L’índex a què estan referenciades 3/4 hipoteques es va col·locar en el 0,957% en la taxa diària dimarts i aquest dimecres ja ha trencat la barrera de l’1%, després d’assolir l’1,067 %. 

Es tracta del valor més alt des de l’11 de juliol de 2012.

La mitjana mensual provisional amb les dades de la primera meitat de juny se situa al 0,64%, a nivells d’octubre del 2012.

Tot i això, les brusques pujades que experimenta l’euríbor dia a dia anticipen que la pujada serà més gran.

L’escalada es produeix pocs mesos després que l’euríbor es mogués en nivells mínims històrics inferiors al –0,5%.

Així mateix, el Banc Central Europeu apujarà els tipus d’interès al juliol i al setembre, situant les taxes en positiu a partir del tercer trimestre de l’any.

El mes que ve, la pujada serà de 25 punts bàsics, mentre que encara es desconeix l’abast de la que aplicarà al setembre, encara que molts analistes descompten que serà de mig punt.

De cara a final d’any, són moltes les previsions que apunten que els tipus estaran entre l’1% i l’1,5%.

Segons va anunciar l’organisme la setmana passada, les compres netes a l’empara del programa de compra d’actius públics (APP, per les sigles en anglès) finalitzaran el mes de juliol, un mes en què pujarà els tipus en 25 punts bàsics.

La pujada vertiginosa de l’euríbor tindrà el seu impacte per als espanyols que tenen la seva hipoteca a tipus variable referenciada a l’euríbor. Aquests veuran encarides les seves quotes quan els toqui revisió.

Ja al mes de maig, les revisions suposaven un encariment mitjà de 600 euros anuals per a les famílies (uns 50 euros al mes), encara que el ral·li de l’euríbor apunta a unes pujades més agressives per als que hagin de revisar les condicions amb el tancament de juny.

La vicepresidenta primera del Govern Nadia Calviño va defensar la setmana passada al Congrés que l’impacte que tindrà la pujada de l’euríbor a les hipoteques dels ciutadans espanyols serà “relativament limitat”, atès que l’estructura hipotecària ha adquirit un pes creixent del tipus fix i que els indicadors d’esforç hipotecari estan a nivells també “històricament baixos”.

Si necessiteu un administrador o assessor per gestionar el vostre pis o comunitat de propietaris, podeu comptar amb un bon administrador de comunitats. En aquest cas us recomanem al millor administrador de finques a Barcelona.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per més contingut del sector.

administrador de finques barcelona

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...