Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

L’euríbor disparat: la taxa diària supera ja l’1% i marca màxims d’una dècada

juny 15, 2022 | Patrimoni, Últimes entrades, Últimes entrades

L’euríbor a 12 mesos continua la seva escalada i ja se situa per sobre de l’1% en taxa diària, un nivell que no tocava en els darrers 10 anys .

L’índex a què estan referenciades 3/4 hipoteques es va col·locar en el 0,957% en la taxa diària dimarts i aquest dimecres ja ha trencat la barrera de l’1%, després d’assolir l’1,067 %. 

Es tracta del valor més alt des de l’11 de juliol de 2012.

La mitjana mensual provisional amb les dades de la primera meitat de juny se situa al 0,64%, a nivells d’octubre del 2012.

Tot i això, les brusques pujades que experimenta l’euríbor dia a dia anticipen que la pujada serà més gran.

L’escalada es produeix pocs mesos després que l’euríbor es mogués en nivells mínims històrics inferiors al –0,5%.

Així mateix, el Banc Central Europeu apujarà els tipus d’interès al juliol i al setembre, situant les taxes en positiu a partir del tercer trimestre de l’any.

El mes que ve, la pujada serà de 25 punts bàsics, mentre que encara es desconeix l’abast de la que aplicarà al setembre, encara que molts analistes descompten que serà de mig punt.

De cara a final d’any, són moltes les previsions que apunten que els tipus estaran entre l’1% i l’1,5%.

Segons va anunciar l’organisme la setmana passada, les compres netes a l’empara del programa de compra d’actius públics (APP, per les sigles en anglès) finalitzaran el mes de juliol, un mes en què pujarà els tipus en 25 punts bàsics.

La pujada vertiginosa de l’euríbor tindrà el seu impacte per als espanyols que tenen la seva hipoteca a tipus variable referenciada a l’euríbor. Aquests veuran encarides les seves quotes quan els toqui revisió.

Ja al mes de maig, les revisions suposaven un encariment mitjà de 600 euros anuals per a les famílies (uns 50 euros al mes), encara que el ral·li de l’euríbor apunta a unes pujades més agressives per als que hagin de revisar les condicions amb el tancament de juny.

La vicepresidenta primera del Govern Nadia Calviño va defensar la setmana passada al Congrés que l’impacte que tindrà la pujada de l’euríbor a les hipoteques dels ciutadans espanyols serà “relativament limitat”, atès que l’estructura hipotecària ha adquirit un pes creixent del tipus fix i que els indicadors d’esforç hipotecari estan a nivells també “històricament baixos”.

Si necessiteu un administrador o assessor per gestionar el vostre pis o comunitat de propietaris, podeu comptar amb un bon administrador de comunitats. En aquest cas us recomanem al millor administrador de finques a Barcelona.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per més contingut del sector.

administrador de finques barcelona

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...