Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Assegura el teu habitatge de lloguer: coneix els tipus d’assegurances disponibles

abr. 11, 2023 | Lloguer, Patrimoni

A l’hora de llogar un habitatge, tant el propietari com l’inquilí es poden trobar davant de situacions que poden afectar la integritat i la seguretat de la llar. En aquests casos, comptar amb una assegurança per a habitatges de lloguer pot resultar essencial per protegir tant el patrimoni del propietari com la llar del llogater. Hi ha diferents tipus d’assegurances per a habitatges de lloguer, cadascun amb una cobertura específica que s’adaptarà a les necessitats de cada situació. A continuació, es detallaran alguns dels tipus dassegurances més habituals en aquest àmbit.

ASSEGURANÇA DE LLAR PER A LLOGATERS (ASSEGURANÇA DE CONTINGUT)

Aquesta assegurança és específica per als llogaters, i cobreix els danys que puguin ocasionar-se a l’habitatge que estiguin llogant. Per exemple, si es produeix un incendi, una inundació o un robatori, l’assegurança de llar per a llogaters cobrirà els danys i les pèrdues materials que hagin patit els béns assegurats. A més, aquesta assegurança també inclou la responsabilitat civil de l’inquilí, és a dir, si es produeix algun dany a un tercer com a conseqüència de l’ocupació de l’habitatge.

A Grup Solfinc recomanem aquest tipus d’assegurança a tots els llogaters que lloguen un pis ja que, en cobrir els danys comentats, ofereixen seguretat i tranquil·litat, tant a l’inquilí com al propietari.

ASSEGURANÇA DE LLAR PER A PROPIETARIS (ASSEGURANÇA DE CONTINENT)

D’altra banda, els propietaris d’un habitatge de lloguer també han de protegir la propietat amb una assegurança específica per a propietaris. Aquesta assegurança cobreix els danys que es puguin ocasionar a l’habitatge, com ara els danys causats per incendis, inundacions, robatoris, actes vandàlics, entre d’altres. A més, aquesta assegurança també cobreix la responsabilitat civil del propietari en cas que un tercer sigui danyat com a conseqüència de l’ocupació de l’habitatge.

Així mateix, també recomanem aquest tipus d’assegurança a tots els propietaris que gestionem el lloguer ja que, si el pis està cobert per part de l’inquilí i el propietari, el desemborsament en una incidència és menor i la rapidesa per resoldre el problema és més gran.

ASSEGURANÇA D’IMPAGAMENT DE LLOGUER

A més, hi ha altres tipus d’assegurances per a habitatges de lloguer, com l’assegurança d’impagament de lloguer. És una de les assegurances més comunes ja que garanteix el pagament de les rendes en cas que l’inquilí no hi pugui fer front. Aquest tipus d’assegurança proporciona una seguretat extra al propietari, ja que el protegeix d’impagaments i permet mantenir una rendibilitat constant en la seva propietat.

ASSEGURANÇA DE PROTECCIÓ JURÍDICA

Finalment, els propietaris d’un habitatge de lloguer també poden contractar una assegurança de protecció jurídica, que els ofereix assistència legal en cas que es produeixi un conflicte amb l’inquilí. Aquesta assegurança cobreix les despeses legals derivades d‟un judici o de la negociació d‟un acord amistós, entre d’altres.

En resum, hi ha diferents tipus d’assegurances que poden protegir tant els llogaters com els propietaris d’un habitatge de lloguer. És important conèixer-los i valorar quin és el que s’adapta millor a cada situació particular. D’aquesta manera, podreu gaudir del lloguer d’un habitatge amb la tranquil·litat d’estar protegit davant de possibles riscos i contingències.

Si estàs pensant en contractar una assegurança de llar, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a través dels formularis de la web perquè t’assessorem.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Benvingut al blog de Solfinc! Si alguna vegada has pensat a comprar un habitatge a Barcelona, segurament t'has trobat amb termes legals que poden semblar confusos. Un dels documents més importants en qualsevol transacció immobiliària és la nota simple. Saps per a què...

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...