Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Tot el que necessites saber sobre la Renda – 2024

març 25, 2024 | Patrimoni, Últimes entrades

Benvinguts a un nou article en el blog de Solfinc, on ens submergirem en tot el que necessites saber sobre la Renda 2023. A Solfinc, estem compromesos a brindar-te la informació i el suport necessaris per a navegar per aquesta temporada d’impostos de manera eficient i beneficiosa. Per a això, comptem amb la col·laboració de Santiveri, la nostra gestoria de confiança, que aporta la seva àmplia experiència i coneixement en la gestió d’aquests tràmits. Junts, som aquí per a assegurar-nos que estiguis ben informat i preparat per a enfrontar aquest període amb confiança i tranquil·litat, aprofitant al màxim les oportunitats de deducció i complint amb les normatives vigents. Seguim endavant i descobrim les claus de la campanya de Renda 2023 (a presentar aquest 2023).

Inici de la campanya de Renda i Patrimoni 2023

Com cada any, els contribuents ens preparem per a complir amb les nostres obligacions fiscals relacionades amb la renda i el patrimoni de l’exercici 2023. Enguany, la campanya de renda i patrimoni dona inici el 3 d’abril de 2024, data en la qual es podrà accedir a través del portal Renda WEB a l’esborrany de la declaració en l’opció ‘Tramitació de l’esborrador/declaració’ mitjançant certificat o DNI electrònic, amb Cl@ve PIN o amb el número de referència, marcant el començament d’un període en el qual, encara que no es presenten moltes novetats, sí que existeixen aspectes importants a considerar. Entre ells, trobem ajustaments en els límits de reducció en la base imposable per a les aportacions a sistemes de previsió social, modificacions en el percentatge de deducció per al conjunt de les provisions deduïbles i despeses de difícil justificació sota el règim d’estimació directa simplificada, i novetats en les deduccions per maternitat i per contribucions empresarials a sistemes de previsió social empresarial.

La campanya s’estendrà fins l’1 de juliol de 2024, encara que per a aquells que optin per la domiciliació bancària de les seves declaracions, el termini finalitza el 26 de juny de 2024. Durant aquest període, els contribuents podran accedir a Renda WEB per a modificar i presentar l’esborrany de la seva declaració utilitzant els sistemes d’identificació habituals.

Punts clau a considerar

 • Fraccionament del pagament: Els contribuents tindran l’opció de fraccionar el pagament de l’impost sobre la renda en dues parts sense interessos ni recàrrecs: un 60% al moment de presentar la declaració i el 40% restant fins al 5 de novembre de 2024. La falta de pagament en el termini de la primera quota activarà l’inici del període executiu per a la totalitat de l’import a ingressar.
 • Domiciliació de pagaments: Aquells que domiciliïn el pagament del primer terme podran domiciliar el segon fins al 30 de setembre de 2024. Els que no domiciliïn el primer pagament tindran fins a l’1 de juliol de 2024 per a fer-ho amb el segon. Per als contribuents que prefereixin no domiciliar el segon terme en una entitat col·laboradora, hauran d’efectuar l’ingrés d’aquest terme fins al dia 5 de novembre de 2024 mitjançant el model 102.

Abans de procedir amb les declaracions de renda i patrimoni de l’exercici 2023, és essencial recopilar tota la documentació necessària, especialment les dades fiscals proporcionades per la AEAT. La revisió meticulosa de l’esborrany de la declaració i la seva corresponent modificació, si fos necessari, són passos crucials per a assegurar una declaració precisa. Assessorar-se per un professional expert en la matèria pot marcar una gran diferència en el maneig eficient de les seves obligacions fiscals.

Novetats importants per a 2024

Obligació de declarar

Enguany, el llindar per a l’obligació de declarar augmenta de 14.000 a 15.000 euros per a aquells amb múltiples fonts d’ingressos del treball, pagaments de pensions compensatòries, o rendiments del treball no subjectes a retenció. A més, s’introdueix l’obligació de declarar per als treballadors autònoms i aquells en el règim especial de la Seguretat Social dels treballadors de la mar en qualsevol moment de l’any.

Canvis en deduccions i reduccions

Les novetats inclouen ajustaments en les deduccions per maternitat, contribucions a sistemes de previsió social, i l’adquisició de vehicles elèctrics, entre altres. Aquests canvis poden representar oportunitats significatives d’estalvi fiscal per a alguns contribuents. A continuació, presentem un detallat llistat d’aquestes novetats, que sens dubte, tindran un impacte significatiu en la declaració d’impostos d’aquest any.

 • Deducció de fins a un 15% per la compra de vehicles elèctrics nous després del 29 de juny de l’any anterior, amb una base màxima de deducció de 20.000 euros, la qual cosa permet una deducció màxima de 3.000 euros. Això inclou cotxes elèctrics o híbrids amb etiqueta Zero de la DGT i motocicletes o vehicles lleugers totalment elèctrics.
 • Deducció de fins a un 15% per la instal·lació de punts de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics a casa, amb una base màxima anual de 4.000 euros.
 • Ampliació de la deducció de fins a un 60% per obres de millora d’eficiència energètica en habitatges.
 • Deduccions per maternitat ampliades, permetent deduir fins a 1.200 euros anuals, amb la possibilitat d’addicionar fins a 1.000 euros per despeses de custòdia del fill menor de tres anys en guarderies o centres d’educació infantil autoritzats.
 • Deducció per a autònoms amb treballadors a càrrec de fins a un 10% en la quota íntegra, aplicable a contribucions empresarials a sistemes de previsió social empresarial per a rendes inferiors a 27.000 euros.
 • Deduccions en donacions a ONG, variant entre un 10% i un 80% segons l’import aportat.
 • Deducció del 20% en quotes d’afiliació a partits polítics, amb un límit de 600 euros, i de 500 euros per a quotes de sindicats.
 • Deduccions per a treballadors d’empreses estrangeres, amb exempció de tributació de fins a 60.100 euros anuals, aplicable solo si es treballa en un territori amb un impost similar a l’IRPF i que no sigui considerat un paradís fiscal.

Si necessiten més detalls o informació específica sobre la campanya de la renda o qualsevol de les deduccions, no dubtin a posar-se en contacte amb nosaltres a Solfinc. Els nostres socis de la gestoria Santiveri estan a la seva disposició per a proporcionar-los tota la informació necessària, guiant-los a través de cada pas del procés. Amb un enfocament personalitzat i basant-nos en la profunditat de la seva experiència i coneixement, assegurem que puguin aprofitar al màxim les oportunitats disponibles en la seva declaració d’impostos.
Declaración de la renta 2024

Preparatius clau

Abans de completar la seva declaració, és vital reunir tota la documentació necessària, especialment les dades fiscals proporcionades per la AEAT. Revisi acuradament el seu esborrany de declaració i realitzi les modificacions pertinents abans de la seva confirmació. No subestimi la importància d’aquest pas per a assegurar-se que la seva declaració sigui precisa i aprofiti totes les deduccions i crèdits disponibles.

Errors comuns a evitar en la declaració de la renda

En preparar la seva declaració de la renda, és crucial evitar certs errors comuns que poden tenir un impacte significatiu en la seva situació fiscal. Això inclou la correcta atribució d’ingressos i retencions, l’elecció entre la tributació conjunta o individual, i la correcta declaració de rendiments del treball, entre altres. Pari especial atenció a aquestes àrees per a evitar errors que podrien costar-li diners o resultar en la necessitat de presentar declaracions esmenades.

La campanya de renda 2023 porta amb si una sèrie de canvis i actualitzacions que els contribuents han de tenir en compte. Des de les modificacions en les obligacions de declarar fins a les noves oportunitats de deducció, és crucial estar ben informat i preparat. Recordi, si se sent aclaparat per la complexitat de la declaració d’impostos, sempre és aconsellable buscar el consell d’un professional expert en la matèria.

A Solfinc, som aquí per a ajudar-li a navegar per aquestes aigües fiscals. El nostre equip de professionals està llest per a assessorar-lo i garantir que la seva declaració de renda i patrimoni no només compleixi amb totes les normatives vigents, sinó que també optimitzi la seva situació fiscal.

Assessorament professional: El seu aliat fiscal per a la declaració de la renda

Donada la complexitat i els continus canvis en la legislació fiscal, comptar amb l’assessorament d’un expert s’ha convertit en una necessitat per a molts contribuents. Un professional pot ajudar-lo a:

 • Identificar totes les deduccions i crèdits fiscals aplicables.
 • Assegurar que la seva declaració sigui precisa i estigui lliure d’errors que podrien portar a inspeccions fiscals.
 • Planificar estratègicament la seva situació fiscal per a l’any vinent, ajudant-lo a prendre decisions financeres informades.

Eines i recursos disponibles

Per a facilitar el procés de declaració, l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) ofereix una sèrie d’eines i recursos. La plataforma Renda WEB, accessible des del 3 d’abril, permet als contribuents revisar, modificar i presentar el seu esborrany de declaració de manera eficient i segura. No subestimi el valor d’aquests recursos en el seu procés de declaració.

Recordatoris finals

Abans de presentar la seva declaració, asseguri’s de:

 1. Revisar acuradament el seu esborrany: Asseguri’s que tota la informació és correcta i completa.
 2. Considerar la seva situació personal i familiar: Esdeveniments com el naixement d’un fill, matrimoni o divorci poden tenir implicacions fiscals significatives.
 3. Optar per la tributació més beneficiosa: Examini si la tributació conjunta o individual li ofereix majors beneficis.
 4. Verificar deduccions i crèdits: No deixi passar deduccions per inversions, donacions a entitats benèfiques o per adquisició d’habitatge habitual, entre altres.
 5. Preparar la documentació necessària: Recopili tots els documents i certificats necessaris abans de començar el procés de declaració.

La campanya de renda i patrimoni 2023 és un recordatori anual de la nostra responsabilitat fiscal i de la importància d’una bona planificació financera. Amb els canvis i novetats introduïts enguany, és crucial estar ben informat i preparat. A Solfinc, el nostre objectiu és proporcionar-li l’orientació i el suport necessaris per a afrontar aquesta temporada d’impostos amb confiança i tranquil·litat. Contacti’ns per a més informació o per a programar una consulta amb els nostres experts. Amb la col·laboració dels nostres companys de Santiveri, a Solfinc estem compromesos a facilitar aquest procés per a tu, proporcionant-te l’assistència i l’assessorament necessari per a gestionar els teus impostos de manera òptima. Junts, podem assegurar que la seva declaració de renda i patrimoni no només sigui correcta, sinó que també estigui optimitzada per al seu benefici financer.

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...