Més serveis Grup Solfinc

Els veïns de la Sagrada Família demanen una solució definitiva per a les afectacions per la construcció de la Façana de la Glòria

sagrada familia plan solfinc

El pla de derruir 2 blocs adjacents a la Sagrada Família per realitzar el projecte de les escalinates està fent rebombori des de fa temps.

Els rumors sobre el començament d’aquest pla tenen un efecte negatiu per als veïns d’aquests dos blocs. Són un total de 1.000 immobles i   unes 3.000 persones que no saben si el seu actual habitatge, en el qual molts d’ells porten vivint dècades, seran expropiats i derruïts en els propers anys.

Actualment els rumors i notícies sobre l’iniciï  del pla han provocat que el preu per metre quadrat d’aquestes dues ill hagi baixat de mitjana un 25%, per la qual cosa els seus habitatges s’han devaluat sobtadament sense que els veïns puguin fer res.

No és tan sols el preu d’una hipotètica venda, sinó el propi manteniment de l’habitatge es veu perjudicat ja que es limiten les inversions de manteniment dels immobles, manteniments estructurals, la pròpia ITE i depèn de s’hagi d’arreglar i del cost, no es vol assumir ja que no es te clar el futur de l’habitatge.

Per solucionar aquesta situació els veïns demanen que s’aclareixi el futur. D’una banda, el Patronat de la Sagrada Família demana fer l’ampliació de l’escalinata basant-se en que és un projecte que va deixar Gaudí plantejat. Però els veïns tenen proves i documents que mostren que aquest projecte no el va realitzar Gaudí, i que van ser els seus deixebles, després de la seva mort, els qui ho van proposar. A més, diuen que l’any 1975 es va concedir la llicència d’obres a Núñez per a la construcció d’un edifici d’habitatges i pàrquing que li va ser concedit per l’Ajuntament de Barcelona i que el Patronat de Sagrada Família la va impugnar davant aquest organisme municipal, decretant-se pel mateix la suspensió provisional. Es va sol·licitar informe preceptiu del Ministeri d’Educació i Ciència, qui va dictaminar que aquestes escalinates no eren obra de Gaudí, la qual cosa va comportar que es continués la construcció d’aquest edifici.

La Comissió d’Afectats vol donar a conèixer aquesta informació desconeguda per a molts i demanaran a l’Ajuntament la desafectació dels immobles i una resposta concreta.

Grup Solfinc, com a immobiliària de referència del barri amb més de 40 anys de presència en ell, està amb els veïns de la Sagrada Família i volem el millor per al nostre barri. Creiem que pot conviure tant la Basílica de la Sagrada Família amb el Barri sense perjudicar als veïns i negocis.

El dimarts 11 de desembre a les 19h en les oficines de Grup Solfinc (Sicília, 253, Ent.) la Comissió d’Afectats farà una reunió en la qual poden assistir tots els veïns que ho desitgin, per donar a conèixer quin és la situació actual, els drets que tenen i quines accions es creuen convenients a realitzar. US ESPEREM!!

 

Grup Solfinc

Comparteix-ho :

Altres notícies que et poden interessar:

RESPONSABILITATS DELS ADMINISTRADORS DE FINQUES I PROPIETARIS EN LA CONTRACTACIÓ D’OBRES

Des de Grup Solfinc volem explicar-vos com funciona i quines són les responsabilitats dels administradors de finques i propietaris en les situacions de contractació d’obres, perquè sabem que és una temàtica que sol generar dubtes. El codi civil diu que els agents que intervenen respondran amb el seu patrimoni però, …

Llegir més