Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Vendre un pis amb hipoteca: És possible?

febr. 12, 2024 | Últimes entrades

Vendre un pis amb hipoteca és una situació a la qual molts propietaris s’enfronten en algun moment. Encara que pot semblar complex, és totalment possible i, amb l’estratègia adequada, pot convertir-se en un procés clar i beneficiós. En aquest article, abordarem tot el que necessites saber per a vendre el teu habitatge hipotecat, des dels aspectes legals i financers fins als consells pràctics per a fer-ho de manera efectiva. Si estàs considerant vendre el teu pis i encara tens un préstec hipotecari pendent, continua llegint per a descobrir com Solfinc, la teva agència immobiliària a Barcelona, et guia pas a pas en aquest camí, assegurant una transacció reeixida i sense complicacions.

Es pot vendre un pis hipotecat?

Si bé és comú adquirir propietats amb la intenció que siguin la nostra llar permanent, les circumstàncies no sempre romanen estàtiques. En subscriure una hipoteca, ens comprometem a un acord financer que pot estendre’s per dècades, aconseguint fins als 30 o 40 anys. Estem parlant d’intervals significatius durant els quals, inevitablement, la nostra vida experimentarà canvis diversos.

La venda d’una propietat hipotecada no només és viable, sinó que també pot respondre a una varietat de raons personals o professionals, com un canvi d’ocupació, trasllat a una altra ciutat, rebre una herència, separacions, o l’arribada d’un nou membre a la família. Aquestes circumstàncies poden impulsar-nos a buscar una nova llar, i l’existència d’una hipoteca sobre la propietat actual no constitueix un obstacle insuperable. A Solfinc, entenem aquestes dinàmiques i estem preparats per a assistir-te en cada pas del procés de venda, garantint una transició suau i sense complicacions, independentment de la situació hipotecària del teu immoble.

La importància de la planificació financera abans de vendre un pis amb hipoteca

Abans de fer el pas de vendre una propietat amb hipoteca, és crucial realitzar una planificació financera detallada. Això implica avaluar en profunditat el deute hipotecari pendent, les possibles despeses associades a la venda i les opcions disponibles per a dur a terme la transacció de manera reeixida.

És fonamental tenir en compte aspectes com el preu de venda estimat de l’habitatge, els possibles costos de cancel·lació registral de la hipoteca, els impostos i taxes a pagar, així com qualsevol altre deute o compromís financer que pugui influir en l’operació. D’aquesta manera, es poden anticipar possibles obstacles i garantir una venda sense contratemps.

 • Avaluar el deute hipotecari pendent.
 • Estimar el preu de venda de l’habitatge.
 • Analitzar els costos associats a la cancel·lació de la hipoteca.
 • Considerar els impostos i taxes a pagar en l’operació.
 • Anticipar qualsevol altre compromís financer rellevant.

Els passos necessaris per a cancel·lar una hipoteca en vendre una propietat

En vendre una propietat amb una hipoteca existent, és fonamental seguir una sèrie de passos específics per a cancel·lar la hipoteca de manera adequada. Aquests passos inclouen:

 • Confirmar el preu de venda amb el comprador de la propietat.
 • Obtenir el certificat de deute pendent emès pel banc on es troba la hipoteca.
 • Programar una cita amb el notari per a dur a terme la signatura de la compravenda i realitzar la cancel·lació de la hipoteca.
 • Liquidar el deute pendent amb l’entitat financera una vegada s’hagi completat la transacció de venda. És crucial assegurar-se que tots els fons es transfereixin de manera correcta per a saldar el deute hipotecari.

Complir amb aquests passos és essencial per a garantir que la hipoteca es cancel·li correctament en vendre una propietat. Això ajudarà a evitar complicacions futures i assegurar una transacció reeixida per a totes les parts involucrades.

L’opció de la subrogació de la hipoteca i les seves implicacions

La subrogació de la hipoteca en vendre una propietat implica que el comprador es fa càrrec del deute hipotecari existent, alliberant el venedor d’aquesta. És important tenir en compte que aquest procés requereix l’aprovació del banc i l’acceptació per part del nou propietari de les condicions de la hipoteca preexistent.

 • El banc estudiarà al comprador per a determinar la seva capacitat de pagament i determinar si és viable la subrogació de la hipoteca.
 • El venedor ha d’assegurar-se d’obtenir el consentiment de l’entitat bancària i del comprador abans de conducta amb la subrogació de la hipoteca.
 • Aquesta opció pot ser beneficiosa per al venedor en evitar la cancel·lació anticipada de la hipoteca i els seus corresponents costos, encara que és fonamental avaluar les condicions i restriccions que implica aquesta alternativa.

La hipoteca pont com a alternativa en vendre un pis amb hipoteca

La hipoteca pont és una opció atractiva per als qui desitgen comprar un nou habitatge abans de vendre l’actual. Aquesta alternativa permet unificar el pagament de les dues hipoteques, la qual cosa pot resultar en un import mensual inferior. No obstant això, és fonamental tenir en compte que en optar per una hipoteca pont s’adquireix el compromís de vendre l’habitatge antic en un termini determinat.

En triar una hipoteca pont, s’han de considerar acuradament els terminis i condicions oferts per les entitats financeres. És crucial avaluar si es compta amb la capacitat financera per a fer front als pagaments de totes dues hipoteques durant el període estipulat, tenint en compte possibles imprevistos que puguin sorgir.

 • Un aspecte positiu de la hipoteca pont és que es facilita la compra d’un nou habitatge sense haver d’esperar a vendre l’anterior. Això pot resultar convenient en situacions on s’ha trobat l’habitatge ideal i es desitja assegurar la seva adquisició.
 • Malgrat els seus avantatges, és essencial tenir en compte que la hipoteca pont implica un major nivell de risc, ja que s’està assumint una doble càrrega hipotecària. Abans d’optar per aquesta alternativa, es recomana realitzar una anàlisi exhaustiva de la situació financera i valorar si es compta amb l’estabilitat necessària per a afrontar aquest tipus de compromís.​
En conclusió, vendre una casa amb hipoteca no sols és possible, sinó que també pot ser una decisió financera encertada si es maneja de manera adequada. Des d’entendre els aspectes legals fins a preparar la teva propietat per a la venda, és essencial comptar amb el suport de professionals que et guiïn a través del procés. A Solfinc, estem dedicats a brindar-te aquest suport, oferint-te assessoria experta en administració de finques, gestió de lloguers i immobiliària. No importa en quina etapa del procés et trobis, el nostre equip és aquí per a ajudar-te en tot el que necessitis, assegurant que la venda del teu pis hipotecat sigui el més fluida i beneficiosa possible. Contacta’ns avui mateix i fa el primer pas cap al teu pròxim gran assoliment amb la confiança i el suport de Solfinc.
Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

En la sempre vibrant i cosmopolita ciutat de Barcelona, una tendència emergent està guanyant popularitat entre els joves professionals i estudiants: el coliving. Aquesta innovadora manera de viure combina la comoditat d'una llar amb serveis compartits i un ambient...

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Comprar la teva primera llar a Barcelona pot ser un emocionant però també un procés complex ple de decisions importants. Des de triar la ubicació adequada fins a entendre els tràmits legals i financers, cada pas és crucial per a garantir una compra reeixida i...